Bemutatták a szülőknek és a jövendőbeli tanulóknak a Kiskanizsai Általános Iskolát

facebook megosztás

A Sakkpalota Program bemutatásával is várták az érdeklődőket az Iskolanyitogató programon a Kiskanizsai Általános Iskolában. Szombat délelőtt a gyerekeket játékos, húsvéti témájú foglalkozások, a szülőket pedig az oktatásról szóló tájékoztató fogadta az intézményben.  

A hétvégi esemény egy rendszeres iskolabemutató programsorozat utolsó állomása volt. Korábban a kiskanizsai óvodában tartottak szülői értekezletet az iskola tanárai, de az érdeklődők részt vehettek az intézményben nyílt órán és egy kisfilm is készült az iskola életéről. Molnár István intézményvezető elmondta, a szülők tájékoztatása mellett fontos, hogy a leendő diákok már az iskolakezdés előtt összeszokjanak.

– Szeretnénk, hogyha megismernék a gyerekeket, itt volt a kis énekkarunk, az alsósokkal, elsősökkel együtt. Barátkozzanak, ismerkedjenek egymással, ugye ők nem ugyanabból az óvodából jöttek, van több gyerek, aki a helyi óvodába jár, de sokan jönnek a városból, a környező településekről is jönnek a gyerekek, és fontos az, hogy már egymást is megismerjék, mielőtt idekerülnek az iskolába –hangsúlyozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

Az iskolában fokozottan ügyelnek arra, hogy minden tanuló a számára megfelelő oktatási módszerrel tanulhasson. A szülők több opció közül választhatnak.

– Iskolánk sajátossága, hogy minden évfolyamon kettő osztály van. A tanító néniket választják elsősorban a szülők, de az egyik osztályunk napközis, a másik pedig iskolaotthonos. Itt a két osztályban más a tanulásszervezés módja, tehát a szülő azt is eldöntheti, hogy neki melyik módszer szimpatikusabb, és annak alapján is választhat osztályt –tudtuk meg Kocsis Anikó, alsósmunkaközösség-vezetőtől.

Kocsis Anikó kiemelte, náluk volt először a városban elérhető a kreatív tanulást segítő Sakkpalota Program. Ez a komplex képességfejlesztő a sakk eszköz-és szabályrendszerét felhasználva segít elmélyíteni a különböző tantárgyak követelményeit. Nagy Beatrix idősebbik gyermeke már az iskola tanulója, más okok mellett ezért döntött úgy, hogy második kislányát is ide íratja be jövő szeptembertől.

–Nagyon színes programok vannak, sokféle játék, nagyon kreatív módon tanulnak, mint például a Sakkpalota is egy ilyen, és úgy látom a sakk az, ami neki most nagyon-nagyon tetszik, sok minden érdekli, sok szakkör van, mindenre van itt lehetőség, kipróbálni, megnézni, és azért is jöttünk el, mert most akkor egy picit mélyebben beleláthat ebbe az iskolás létbe az óvodás élet után – mondta el Nagy Beatrix. 

A Kiskanizsai Általános Iskolában az alsó tagozatos tanítók fele már elvégezte a Sakkpalota programhoz szükséges képzést, tavaly októberben pedig elnyerték a Sakkpalota Referenciaiskola Intézmény címet.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.