A társulási notebookokon bejön a Magyar Nemzet?

facebook megosztás

Biztosan, bár Schauta Marcell arról számolt be az első kistérségi ülése után, hogy egyik polgármester sem vitte magával az informatikai eszközét, holott összesen 13.830.000 forintot költöttek rá 3 év alatt. Balogh László visszahívása és az ÉVE politikusának kinevezése mellett, a közvilágítás rekonstrukciója és a helyi Fidesz szerint veszélyben lévő fejlesztések adták a fő konfliktust a helyi politikában az elmúlt két hétben.

A február 24-i közgyűlésen, Fodor Csaba szóbeli előterjesztése után visszahívták Balogh Lászlót a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsából, helyette Schauta Marcell önkormányzati képviselőt delegálja a város. Az első tanácskozás történéseit mindkét oldal másként ragadja meg. A Fidesz Dél-Zala kommunikációja a polgármesterek kisebb forradalmához hasonlítja, hogy nem Schautát választották új elnöknek. Ahogy az egyik posztjuk fogalmaz: „A társulási tanács is kifejezte: nem kér a helyi balliberálisok ámokfutásából…Nem kértek Schauta Marcellből.”

Az ÉVE a reflektálásában először kijavította a kormányoldal tévedését, hiszen a Társulást 27 település alkotja, nem 25. Majd nem is olyan diszkréten jelezték, rendet kell tenni a csoport működésében. „Hány notebook van a polgármesterek előtt⁉️ Egyetlen egy sem! Pedig 10 év alatt 3 alkalommal döntöttek úgy a polgármesterek, hogy notebookokat vásárolnak személyes használatra, összesen 13.830.000 Ft értékben…A 200 Ft/fő tagdíjat, ami idén 8.971.400 Ft-tal terhelné Nagykanizsa város költségvetését, csak úgy tudjuk elfogadni, ha a Nagykanizsa, Bajza u. 2. szám alatti ingatlanban, a nagykanizsai idős emberek szociális étkeztetését, nappali ellátását tudjuk biztosítani”. Azt is kijelentették, nem is szerepelt a terveik között, hogy Schauta Marcell elnök legyen, hiszen ő is támogatta Szepetnek polgármesterének, Vlasicsné Fischl Tímeának a kinevezését. Ezt már csak az is indokolja, hogy a népességarányos szavazati jog okán, ha Nagykanizsa képviselője nem támogat egy előterjesztést, akkor azt nem fogadhatják el.

Nem enged a negyvennyolcból vagy inkább a közvilágítás ügyéből Balogh László és a helyi Fidesz. A polgármester egy Facebook-bejegyzést közölt erről: „Nem hagyhatjuk, hogy alternatív lehetőségek megvizsgálása nélkül az egy fős balliberális többség döntsön a város kárára…” Ezt, a nyertes pályázatok kérdését és a társulási visszahívást is nagy hirtelen kiszúrta a Magyar Nemzet. Borsodi Attila szerzi az írásokat, korábban a DRVE népkonyhájának megszűnését is ő jegyezte le, szóval nagy Kanizsa-barát lett az elmúlt időben. A polgármester és a Fidesz Dél-Zala e cikkekkel ad nyomatékot annak, hogy valami összeesküvés van a háttérben. Az alpolgármester és Szabó Szilárd frakcióvezető egy irányított sajtótájékoztatót is tartott, itt leszögezték: kértek közbeszerzési szakvéleményt, és ez is azt hozta ki, hogy előnytelen az ESCO-s finanszírozás. Nem fogunk unatkozni a 10-ei közgyűlésen, hiszen a polgármester azt ígérte, visszahozza ezt a szemelvényt a frakciók elé.

MIKÓ-BARÁTH György

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.