A matematikát népszerűsítették a Pí-napon

facebook megosztás

Interaktív matematikai feladványokkal és játékokkal várták a gyerekeket és szüleiket hétvégén a Hevesi Sándor Művelődési Központ előtt. A Matek az utcán című kezdeményezés a nemzetközi programhoz, a Pí-naphoz kapcsolódott. A rendezvény célja, hogy a sokak által nem kedvelt tantárgyat népszerűsítsék a fiatalok körében.  

A Bolyai János Matematikai Társulat felhívására az országban hét helyszínen, köztük Nagykanizsán rendezték meg a Matek az utcán eseményt. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak a feladatok kialakításakor.

– Itt a kavicságyásban lehetett síkidomokat gyűjtögetni, aztán le lehetett mérni a Pí-t egy hulahoppkarikával, voltak logikai feladatok, gyufás feladatok és volt egy kvíz is. Ezeket a tájékoztató táblákat azért tettük ki, hogy megmutassuk, mi minden használja a matematikát, és hogy ezt a fizika tudományától elkezdve a hétköznapi életig milyen sok helyen használják, és mennyire fontos, hogy tudjuk a matematikát –árulta el Baloghné Békési Beáta , a program szervezője.

A kreatív játékok nagyon népszerűek voltak mind a gyerekek, mind a szülők körében. Lepsényi-Hóman Róza édesanyjával és nagymamájával érkezett a programra, kedvence a gyufás feladvány volt.

– Voltak benne feladványok, meg ki kellett találni pár dolgot, hogy hogyan kellett beállítani a gyufákat. A feladatokban volt pár nehéz is, meg könnyebbek is voltak bent –mondta el Lepsényi Hóman Róza.

Baloghné Békési Beáta szervező elmondta, céljuk az, hogy minél több gyerek értse, és ezáltal szeresse ezt a mindennapi életünkben is nélkülözhetetlen tudományt.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.