Illegális hulladéklerakót találtak egy régi benzinkút helyén

facebook megosztás

Benzinkút volt, most illegális szemétlerakó - ez jellemzi a Kalmár utcai körforgalomnál található ingatlant. Az ügy egy fotó kapcsán a közösségi médiában is felkapott lett, valamint Tóth Nándor, önkormányzati képviselő interpellált róla a január 25-i közgyűlésen. A nagykanizsai közterület-felügyelet bejelentette az esetet a Zala Vármegyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztályának.

A régi benzinkútnál ottjártunkkor is tapasztalható volt a rendezetlen környezet, az illegális hulladék lerakása. A közösségi médiában Kovács Krisztián tett közzé egy fényképet az ingatlannál látható szemetelésről. A bejegyzéshez sokan azt írták, rendszeresen látnak egy biciklivel közlekedő férfit, aki a területen raktározza a hulladékot.

– Lakossági bejelentés is érkezett, illetve Tóth Nándor önkormányzati képviselő is tájékoztatta a közterület-felügyeletet itt a mögöttünk lévő állapotokról. A bejelentés után a közterület-felügyelők többször is itt voltak a helyszínen, várták azt, hogy a hulladék elhelyezője, aki feltehetőleg egy hajléktalan személy, majd visszajön a helyszínre, és fel tudják szólítani arra, hogy szállítsa el az itt felhalmozott ruhaneműt. De nem érkezett vissza – mondta el stábunknak Bakonyi Tamás, a közterület-felügyelet vezetője.

A nagykanizsai közterület-felügyelet megtalálta az ingatlan tulajdonosát, az ügyet jelenleg a kormányhivatal hulladékgazdálkodási osztálya vizsgálja.

– Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, aki nem nagykanizsai székhelyű, hanem egy másik megyében székelő Kft., ez szintén sikertelen volt. Ezután a közterület-felügyelet eljárást indított a Zala Megyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Hatóságánál a hulladék felszámolása érdekében – tette hozzá Bakonyi Tamás.

Szerkesztőségünk megkereste a Zala Vármegyei Kormányhivatalt az üggyel kapcsolatban, de ez idáig nem kaptunk tájékoztatást.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.