Horváth Jácint reagált a végrehajtóbotrány kanizsai szálát említő Telex-cikkre

facebook megosztás

 

Felbukkant Cseresnyés Péter neve is a Völner–Schadl-ügy tanúvallomásaiban. A Telex birtokába jutott néhány részlet, amelyben az igazságügyi tárca különböző szinteken dolgozó munkatársai mesélik el, mit láttak a végrehajtói pályázatok kiosztásakor. Itt előkerült néhány fideszes képviselő neve is egy-egy jelölt „támogatójaként”.  

2022. február 8-án tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint az ellenzéki kormányprogramról. Az eseményen szembesítettük Dénes Sándor azon kijelentésével, miszerint felszólította Horváthot, hogy válaszoljon, mit terveznek az egészségüggyel, hiszen - idézem - a baloldali reformok eddig csak nehézségeket okoztak. Ekkor stábunknak Horváth azt mondta, Dénes Sándor jobban tenné, ha a helyi kórház sorsa helyett a végrehajtóbotrány kanizsai szála miatt aggódna.

Ezt a kanizsai szálat ma a Telex cikke felhozta a Völner–Schadl-korrupciós ügyben. A birtokukba jutott a tanúvallomások szerint felbukkan az egyes végrehajtókat támogatók között Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf, Cseresnyés Péter vagy Csizi Péter országgyűlési képviselők neve is. Az eset kapcsán ma Horváth Jácint elmondta, ha ez bebizonyosodik, az érintett kanizsai személyeknek azonnal el kell hagynia a politikai pályát.

– Amikor ez a botrány zajlott, ezek az elfogadhatatlan és gyalázatos kinevezések történtek, meg kell nézni, hogy Nagykanizsán történt-e végrehajtói kinevezés, s ha történt, érintett lehet-e más fideszes politikus, más nagykanizsai fideszes politikus a botrányban. Mert, ha igen, s bebizonyosodik az érintettség, s bebizonyosodik az, hogy itt ilyen típusú közbenjárás történt, akkor az érintett képviselőknek le kell mondania –nyilatkozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Horváth Jácint szerint félő, hogy a kormánypárt megpróbál majd kihatni a nyomozóhatóságra és az ügyészségre. Mint mondta, nem véletlen, hogy ezt az Európai Bizottság is folyamatosan vizsgálja és kifogásolja.

– Sajnos benne van a pakliban az ügyek eltusolásának az esélye, de reméljük, hogy nem így történik. S komolyan fogják venni ezt a valóban nagyon nagy ügyet, s valóban nagyon súlyos ügyet. Rengeteg politikus érintettségéről, fideszes politikus érintettségéről hallhatunk ebben az ügyben. S nem mehetünk el amellett sem, hogy erősen úgy tűnik, s erősen az látszik, hogy amikor Cseresnyés Péter valakiért kell vagy valamelyik haverjáért kell lobbiznia, akkor azt nagyon erőteljesen meg tudja csinálni, de amikor a városért kellene valamit tenni vagy lobbizni, eljárni, arra nem nagyon képes –tette hozzá Horváth Jácint.

Adásunkig sem Cseresnyés Péter, sem a dél-zalai Fidesz nem tett ki posztot az ügyben a közösségi oldalára. Írásban kerestük az országgyűlési képviselőt, egyelőre nem kaptunk tőle választ, amennyiben ez változik, arról is beszámolunk. Érdekesség, hogy a megnevezett személyek közül Gelencsér Attila sincs túl messze Kanizsától, hiszen ő Kaposvár országgyűlési képviselője.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.