Harasztiból kilenc pont

facebook megosztás

A sakk Szuperliga címvédője, a tizenötödik bajnoki aranyára hajtó Tuxera Aquaprofit NSK a Dunaharaszti otthonában gyűjtötte a tabellán roppant fontos pontjait.

Dunaharaszti MTK (6.) - Tuxera Aquaprofit NSK (1.) 3:9

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 6. forduló. Dunaharaszti.

Eredmények (elöl a hazaiak): Stevic - Csigajev döntetlen, Jovanovics - Balogh Cs. döntetlen, Csiki - Antal 0:1, Hoang Thanh - Márkus döntetlen, Popovics - Ivanisevic 0:1, Nguyen - Martinovic döntetlen, Böröcz - Aczél 0:1, Bálint - Medvegy 0:1, Bérczes - Horváth Cs. 0:1, Baski - Csonka döntetlen, Végh E. - Palczert döntetlen, Markos - Gara T. 0:1

Óvatosan, persze kellő önbizalommal készülhetett a két hónapos szünet előtti utolsó bajnokijára a nagykanizsai sakkcsapata. A hazaiak is jó erősségű együttessel ültek asztalokhoz,  a mérkőzés végéhez közeledve a 3:7-es állás viszont már azt jelentette, a "csapatpontok" meglennének, s mivel a Kanizsa a két utolsóként záruló partit is megnyerte, a 9:3-as siker már a táblapontok tekintetében is szép siker lett.

- Vereség nélkül tudtunk le egy olyan bajnoki mérkőzést,  ahol az ellenfelünk tényleg minőségi játékosokkal szerepelt, ennek tudatában értékes kimondottan ez a sikerünk - fogalmazott Nádasi Tamás, a nagykanizsai klub elnöke.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.