Azt beszéli már az egész város...

facebook megosztás

Alapvető emberi tulajdonság, hogy szeretünk mindenről és mindenkiről a legapróbb részleteket is tudni. Legyen szó akár arról, hogy miért válik a szomszéd házaspár, vagy hogy miből vett az egyik kollégánk egy új, feltűnően drága autót.

A legjelentéktelenebb szóbeszédből szájhagyomány útján akár szappanopera-szerű, többszereplős dráma kerekedhet. A pletyka ugyanis soha nem fog kimenni a divatból. Bizonyított tény, hogy milyen nagy közösségteremtő ereje van annak, amikor összeülünk, és jól kivesézzük mások életét. De miért is tölt el ez minket ilyen jó érzéssel? A válasz egyszerű. Mások ballépéseit felemlegetve talán egy kicsit jobb embernek érezhetjük saját magunkat. A kis falvakban egyértelmű, hogy mindenki tud mindenről, hiszen az utca menti padokon tanyázó idős asszonyok figyelmét semmi sem kerülheti el. Ám ez nincs máshogy a városokban sem, főleg egy olyan családias hangulatú településen, mint Kanizsán. Történt ugyanis, hogy február 5-én bált rendezett a Miklósfai Sportegyesület a Mindenki Házában. A nagy szórakozás közepette azonban – valószínűleg pár pohár után – kissé elszabadultak az indulatok. Mivel érthető okokból az érintett felek nem kívántak nyilatkozni, hivatalos információforrásból csupán annyit tudtunk meg, hogy nem sokkal éjfél után került sor heves szóváltásra, majd fizikai bántalmazásra.

 - A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy 25 éves és egy 31 éves szepetneki férfi a bálban szóváltásba keveredett két ismerősével, majd verekedni kezdtek. A férfiak távozás után az épület előtt ismét összevesztek, amiből újabb verekedés alakult ki. A bántalmazás során egy személy súlyosan megsérült. Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a szepetneki lakosokat gyanúsítottként hallgatták ki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. Az ügy további részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módomban információt adni – nyilatkozta Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ügy eléggé megoszlik Kanizsa és környékének lakossága körében, hiszen egyfelől a hír több zalai faluba is eljutott, de olyan miklósfai lakosokkal is beszéltünk, akik csak stábunktól hallottak először az incidensről. A perpatvar okát és részleteit ugyan nem sikerült megtudnunk, de egy biztos: sosem jó ötlet alkoholmámoros állapotban összeszólalkozni olyannal, aki nálunk valószínűleg nagyobbat tud ütni. Főleg, ha utána gyaníthatóan a fél város ezen fog csámcsogni.

SZABÓ Fanni

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.