A vártnál is biztosabb győzelemmel

facebook megosztás

Fontos mérkőzését tudta le komoly győzelemmel a Tuxera Aquaprofit NSK sakk Szuperligában címvédő együttese, mellyel nagy lépést is tehetett a tizenötödik bajnoki címe felé.

Tuxera Aquaprofit NSK (1.) – Duocor-Makói SVSE (7.) 10,5:1,5

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 6. forduló. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Volokityin – Mihók döntetlen, Balogh Cs. - Kosic döntetlen, Antal – Farkas T. 1:0, Márkus – Horváth Zs. 1:0, Ivanisevics – Szalai K. 1:0, Martinovics – Tatár Kis 1:0, Aczél – Udvardi 1:0, Medvegy – Mihók-Juhász 1:0, Horváth Cs. - Mokcsay döntetlen, Csonka – Reviczki 1:0, Palczert – Zentai 1:0, Gara T. - Kecskeméti 1:0.


Palczert Mátyás (jobbról) kanizsai színekben folytatta hibátlan sorozatát a sakk Szuperligában, ezúttal a makói Zentai Péter ellen tudott győzni

Fotó: PL

A forduló előtt a tabellán negyedik Makó érkezett a kanizsai sakkozók vendégeként a csapatbajnoki találkozóra és az elért győzelem nem okozott csalódást a nagykanizsai klubvezetés számára.

- Nagyon nagy arányú sikert könyvelhettünk el egy kimondottan erős középcsapat ellen – fogalmazott a dél-zalai egyesület elnöke, Nádasi Tamás. - Előre még ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, de jó esély mutatkozik immár a tizenötödik bajnoki cím megszerzésére is. Ami nagyon fontos volt, hogy a Paksnál jobb eredményt értünk el a makóiakkal szemben, magunkban talán egy 9:3-mal kalkuláltunk, ebből jött ki ez a még fölényesebb győzelem. Gratulálunk a csapatnak, Palczert Mátyás folytatta makulátlan sorozatát, de például Gara Tícia is szép győzelmet könyvelhetett el.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.