15. alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánkfesztivált Nagykanizsán

facebook megosztás

2023-ban ismét létszámkorlát nélkül jöhet létre az esemény, ahol a fő helyszínekként szolgáló VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban és a Kanizsa Arénában számos fellépőt láthatnak az érdeklődők.

Hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a rendezvénnyel kapcsolatos részleteket a VOKE-ban. Mint azt Balogh László kiemelte: a fesztivállal az Aréna is bizonyíthatja, hogy jó házigazdája lehet egy gasztroeseménynek. – Két online után az sem lenne csoda, ha nem sikerülne vagy nem úgy sikerülne…De nem erről van szó, hanem azt is mondhatom, hogy új színekkel bővült a fesztivál. S a sok színből hadd emeljem ki azt, hogy többnapos, több helyszínű, S a helyszínek közül én az Arénának hadd örüljek – mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Február 17-én a művelődési házba várják az érdeklődőket, ahol „Az én farsangom” című gyerekeknek szóló pályázat díjkiosztóját tartják. Másnap a Kanizsa Arénában fánkvásárra, gasztronómiai versenyre és egyéb kulturális programokra invitálják a szervezők a szórakozni vágyókat.

–  Most nem felvonulás lesz, hanem egy télbúcsúztató farsangi maszkázással próbáljuk a farsang hagyományait felidézni. Utána különböző kulturális csoportok fognak közreműködni, jobbnál jobbak, itt sem fogok nevet mondani, viszont kiemelném az ABBA Show-t, Budapestről jönnek a művészek, és Tabáni István lesz a másik sztárvendég, nagyon remélem, hogy nagyon nagy sikere lesz – ÁRULTA EL Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A színvonalas fellépők mellett egy igazi farsangi jelmezes latin bálon is részt vehetnek majd a tánc szerelmesei. A szervezők kiemelték, az Arénába is ingyenes lesz a belépés, hiszen azoknak is szeretnék biztosítani a részvételt, akik még nem jártak a létesítményben.

– Örülök neki, hogy a Fánkfesztivál hagyománya nem szakad meg, és idén a 15-et ünnepelhetjük. Én azt gondolom, hogy a kanizsaiak megérdemlik, hogy a Fánkfesztiválon részt vehessenek, és annak külön örülök, hogy az Arénában kerülhet sor ennek a megrendezésére, úgyhogy mindenkit szeretettel várunk rá – hangsúlyozta Gábris Jácint, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

A szervezők a szűkös keret miatt még mindig számítanak a szponzorok támogatására. A fő állomások mellett kísérőprogramok várják az érdeklődőket a Puncs Fagyizóban, a Bíbor Bistro és Borbárban, valamint a Karos Korzón. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.