Középkort idéző batyus bállal zárták az évet a könyvtárban

facebook megosztás

 

Középkori hangulatban szilveszterezhettek a nagykanizsaiak a Halis István Városi Könyvtárban. A hagyományos bálon idén rekordszámú érdeklődő vett részt.

A könyvtári szilveszterezésnek már évtizedes tradíciója van Nagykanizsán.Az idei bálon mintegy 160 ember búcsúztatta közösen az évet. Czupi Gyula könyvtárigazgató szerint ezeknek az eseményeknek az erejét a közösségi élmény adja és ezért gondolják sokan, hogy együtt töltik az év utolsó estéjét a bibliotékában.

– Ebben az a legszebb, hogy egy közösen összehozott, közösen összeállított tartalom. Amikor megnyitottam akkor elmondhattam azt, hogy a legtöbben azért szeretnének jönni, mert az előző esztendőkben nagyon jól érezték itt magukat. Ez egy nagyon kellemes közeg, nagyon kellemes emberek vannak és kellemes a program. Remélem most is ezt történik velünk, én legalábbis eddig ezt éreztem – nyilatkozta Czupi Gyula a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Idén fellépők, kötélmászás és különböző gyermekprogramok várták a résztvevőket. A szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani az estre, hogy valamennyi korosztály jól tudjon szórakozni.

– Mindig egy középkori tematikájú csapatot választottunk és emellett Farkas Tibor is játszott, őt az Igricek zenekarból lehet ismerni. Ezeken kívül kis bemutatókkal készültünk, a szenior táncosok is itt voltak, őket is vártuk. Úgyhogy elég sokszínű dolgot hoztunk össze – tudtuk meg Tóth Tamás szervezőtől.

A bálon – amelyen hajnalig mulathattak az egybegyűltek – a Bordó Sárkány világzenei együttes szolgáltatta a zenét 2022 utolsó és 2023 első óráiban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.