Koncerttel köszöntötte az újévet Nagykanizsa Város Vegyeskara

facebook megosztás

Újévi hangversenyt adott kedd este Nagykanizsa Város Vegyeskara a miklósfai Nagyboldogasszony-templomban. A nézők a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó énekek mellett számos más tematikájú dalt is hallhattak.

December végén karácsonyi nagykoncerttel zárta az évet a vegyeskar, a fellépésnek akkor a Nagykanizsai Jézus Szíve Katolikus Templom adott helyett. Ennek a műsornak az átiratával kezdték meg a 2023-as esztendőt Miklósfán.   

–  Bojtor atyának direkt az volt a kérése, hogy ne karácsony és szilveszter között tartsuk meg ezt a koncertünket, hanem inkább szilveszter után, mint egy újévköszöntő. De nyugodtan kapcsolódjunk még a karácsonyi ünnepkörhöz, hiszen annak január 6-án van vége vízkeresztkor, így aztán nagyon sok számunk fog kapcsolódni a karácsonyhoz is, az emberi jóérzéshez, a szeretethez – nyilatkozta Cseke József, Nagykanizsa Város Vegyeskarának karmestere. 

A hangversenyen elhangzó dalok közül három Hajdú Sándortól, a vegyeskar örökös karnagyától származik. Az ő tiszteletére halálának tizedik évfordulója alkalmából emlékkoncerttel készül a kórus. A covid miatti 3 év kiesés után pedig ismét előtérbe kerültek a versenyek és a fesztiválok.

–  Idén célba vettünk ismét egy versenyt, a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyt, amin szeretnénk részt venni április 2-tól 5-ig Budapesten. Arra fogunk készülni az elkövetkezendő próbákon – árulta el Kálovics Ferenc, Nagykanizsa Város Vegyeskarának titkára. 

A tavalyi lendülettel szeretnék folytatni idén is a munkát a vegyeskarnál, szokásosan heti két próbával a HSMK-ban. A tagok a közeljövőben készülnek még komplett hangversenyekkel, profi videoklipekkel, és rendszeres fellépésekkel a városban. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.