Két csapat is képviseli Nagykanizsát a PENdroid verseny döntőjében

facebook megosztás

Adásunk pillanatában is zajlik a PENdroid középiskolai verseny a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az ország legtehetségesebb alkalmazásfejlesztő csapatainak megmérettetését kilencedik alkalommal rendezik meg a nagykanizsai kampuszon.

A PENdroid hagyományteremtő szándékkal indult, és az évek alatt az egyetem egyik legfontosabb rendezvényévé nőtte ki magát. A versenyben – amelynek fontos részét képezi a kreativitás – a résztvevőknek idén egy válsággal kapcsolatos játékszoftvert kell fejleszteniük. Az, hogy a 2-4 fős csapatoknak viszonylag rövid idő alatt kell egy ilyen megmérettetést teljesíteniük komoly szakmai kihívásnak minősül. Az indulók többsége az informatikai pályán helyezkedik el a jövőben.

– Gyakran találkozom ismerős arcokkal, akikkel a versenyen találkoztam először. Azt gondolom, hogy ez mindenképpen ad nekik egy olyan szakmai lökést, hogyha nem is feltétlenül a PEN-en, de mindenképpen az informatika területén annyi többletenergiát fognak kapni, hogy ezt a szakmát megszeretik és megtanulják, hogy ebben a szakmában milyen csoportosan dolgozni, milyen sikereket elérni, milyen alkotni. Éppen ezért ők értékes informatikusok lesznek –  árulta el Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ  tanszékvezetője.

A résztvevőknek összesen kilenc órájuk van a feladat teljesítésére. A megmérettetésen összesen tíz középiskolai csapat vesz részt, érkeztek diákok Debrecenből, Siófokról és Kaposvárról is. Nagykanizsáról a Cserháti-technikum és a Batthyány Gimnázium tanulói teszik próbára tudásukat. Többen már kész tervekkel érkeztek a megmérettetésre.

– Az ötletet egy forradalomból merítettük ugyanis az is egy válság és 1956 egy megtörtént esemény Magyarországon, és ezt szeretnénk meganimálni a játékunkban –mondta el Bagladi Milán, a Batthyány Lajos Gimnázium diákja.

A verseny 19 óra körül zárul, akkor hirdetik ki a győztest.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.