Elégedett a 2022-es évvel a nagybakónaki polgármester

facebook megosztás

Hiába adódtak kezdeti nehézségek, pozitívan zárult az év Nagybakónakon. Kovács Tamás, a település polgármestere stábunknak elárulta, hogy a párszáz fős faluban az utóbbi években egyre több fejlesztést sikerült véghezvinni. 

2021 sok település számára nehéz időszakokkal teli év volt, hiszen a koronavírus utóhatásait még sokáig érezni lehetett. Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere úgy véli, 2022-ben sem indult könnyen az esztendő, az év végére mégis pozitívan tekint vissza a falu életében bekövetkezett változások miatt.

– 2022 Nagybakónakot is kicsit megviselte, viszont hála istennek évvégére úgy jöttünk ki, hogy pozitív lett a mércénk. Pályázatokat nyertünk, meg tudtuk nyerni a játszóteret is a Magyar Falu Program keretében. Én pozitívan értékelem a 2022-es évet, ahhoz képest, hogy a 2021-es covidos év milyen volt – nyilatkozta Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere.

Számos pályázatot sikerült megnyernie az önkormányzatnak a tavalyi évben, 2023-ra pedig szintén hasonló elképzeléseik vannak. Egyelőre a költségvetés ismerete nélkül még nehezen tudnak előre tervezni Nagybakónakon, de a Magyar Falu Program részeként az önkormányzat energetikai felújítását mindenképp előtérbe helyezik. A község természeti adottságai miatt közkedvelt kirándulóhelynek számít, így a látványosságok karbantartását és fejlesztését sem hanyagolják majd el az idén sem.

–Támogatunk minden olyan eseményt, ami a forrást és a sziklaszurdokot körülveszi, de támogatjuk a falubeli eseményeket is, mint például a közelmúltban volt a Fényportya, és az ehhez hasonló eseményeket a jövőben is fogjuk támogatni –  tette hozzá Kovács Tamás.

Nagybakónakon számos falubeli programmal, az év elején például farsangi bállal és a minden évben megrendezett Thúry Portyával várják majd a lakosok mellett a településre látogatókat.

SZ.F.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.