Az anyaságról szóló előadássorozat kezdődött a HSMK-ban

facebook megosztás

Vadonatúj workshopsorozat indult kedd este a  Hevesi Sándor Művelődési Házba, melynek témája a tudatos édesanyává válás. Szakértők szerint az ilyen jellegű programok sok szülőnek jelentenek segítséget a gyermeknevelésben.

Az anyává válás a világ legcsodálatosabb feladata, de ezzel párhuzamosan az egyik legnehezebb is. Ez a szerep számos olyan kihívást rejthet magában, amire érdemes tudatosan felkészülni. Az előadás témái az anyaság tudatos megélése, a stresszmentes kapcsolat szülő és baba között, és, hogy hogyan maradjanak a hölgyek kisgyermek mellett is nők. Szabó Virág előadó a tematikák mentén fogalmazta meg a sorozat célját.

– Gyakorlatilag az, hogy az anyukákat a leendő anyukákat főleg, segítsük abban, hogy mondjuk stresszmentesen, zökkenőmentesen tudják az első évek nehézségeit felvállalni, elindítani. Nyílván, hogyha stresszmentes az anyuka, stresszmentes lesz a baba is, sőt az egész család – hangsúlyozta Szabó Virág kineziológus.

A kinezilógus interaktív előadással készült az érdeklődőknek, sok kérdést tett fel számukra, hogy minél jobban bevonja őket a témákba, hiszen tisztában van vele, hogy bár kényes témának számít a szülői szerep, de egy családias hangulatban mindenki jobban megnyílik.

 – Abban próbalunk, próbálok meg segíteni elsősorban az az anyukáknak a mostani előadással, hogy hogyan küzdjék le a szorongásaikat, a félelmeiket, hiszen hatalmas változás előtt állnak, vagy már átestek a változáson, és rengeteg nyomás nehezedik rájuk, családból a társadalomból, aztán az információ halmaz ami az interneten össze tudunk olvasni,   amik hol jók, hasznosan, hol kevésbé – tette hozzá Szabó Virág.

Sokszor tabunak számít, hogy az anyaságnak vannak nehéz oldalai, erre szeretnék felhívni a figyelmet a workshopon, egyúttal támaszt és megoldási lehetőségeket kínálnak az anyáknak. A következő elődadás február hatodikán lesz a HSMK-ban.A programról a Kanizsai Kulturális Központ honlapján lehet bővebb tájékoztatást kapni
 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.