Zalakaros lett az ország harmadik legvonzóbb turisztikai települése

facebook megosztás

A fürdővárost csak Debrecen és Szeged előzte meg az Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálán. A díjjakról a vendégek értékelései és egy szakmai zsűri döntött. Mint azt stábunknak Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere hangsúlyozta: ez az eredmény azt igazolja, hogy bár Zalakaros csak egy kisváros, turisztikailag mégis a Dunántúl egyik fellegvára.

Az elismerést Czimondor Nándor vette át a fővárosban. Mint mondta: a díj értékét még tovább növeli, hogy a 2022-es év tele volt nehézségekkel. Ráadásul a kitüntetés annak is a visszaigazolása, hogy nem csak a helyieknek, hanem a külföldi vagy az ország távoli részeiről ide látogató vendégeknek is élményt ad Zalakaros.

– Az egyik legnagyobb online foglalási rendszerrel bíró, országos, több országra kiterjedt vállalat hirdetett meg egy versenyt, vendégelismerés, vendégélmények, vendégvélemények alapján minősítettek minket, és e mögött még a háttérben ott volt egy szakmai zsűri is. És bizony harmadik helyezést értünk el, Szeged és Debrecen végzett előttünk. Roppant büszkék vagyunk arra, hogy ez így megtörténhetett. Zalakaros egy kisváros, bár turisztikailag a Dunántúl egyik fellegvára –  hangsúlyozta Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere

Az 1960-as évektől jelen van a turizmus Zalakaroson, de a díj annak is az elismerése, hogy jelenleg is minőségi munka zajlik a fürdőben és a város turisztikai csapatánál – emelte ki Végh Andor.

– Én azt gondolom, elsősorban azt, hogy ez egész Zalakarosnak a sikere. Hiszen, aki Zalakaroson a turisztikáért dolgozik, az mindennap tesz nagyon sokat azért, hogy a vendégként ide érkezők jól érezzék magukat, élményekkel gazdagodjanak, és ha ez sikeres és a vendégek úgy távoznak, hogy feltöltődve és élményekkel teli, akkor visszatérnek, és elviszik a hírét ennek az egész országban és akár még a környező országokba is – emelte ki Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Zalakaros az év bármely szakában turisztikai célpont lehet. Ahogy arról nemrégiben forgattunk, egy szálloda zárt be az energiaválság miatt, a többség bízik abban, hogy a kormány túlélést segítő intézkedéseivel együtt, ki fogja tudni gazdálkodni a többletköltségeket.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.