Újraindult a mézeskalács készítő szakkör a HSMK-ban

facebook megosztás

Mézeskalács készítő szakkörnek adott otthont Hevesi Sándor Művelődési Központ. A Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán nyert támogatást  az intézmény, a résztvevők a karácsony jegyében bővítették tudásukat és ismereteiket. Ezen a héten ötödik alkalommal ült össze a csapat.

November végén volt az első foglalkozás, a tervek szerint egy kiállítással zárul a tanfolyam. A résztvevők nem csupán a helyben kapott információk alapján dolgoznak.

– Akik most erre a tanfolyamra jelentkeztek, nem kezdők, el kell árulnom. Nagyon rutinosak. Többen megkérdezték, miért járnak a szakkörbe, mert olyan szépen díszítik az adott figurákat. A művelődési ház karácsonyfáját is mézeskalács bábokkal díszítettük, és nagy tetszést nyert el a látogatók körében – mondta el Horváthné Gelencsér Edit  szakkör vezető.

A készítők valóban szebbnél-szebb díszítéseket alkottak az e heti foglalkozáson. Sokan azt vallják, a sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét, de nem mindegy a díszítőanyag állaga sem.

–  Egy tojás fehérjéhez 15-17 deka cukrot adok, a tojás méretétől is függ, azt érzi az ember. Aztán ilyen pici zacskókba töltjük, pici lukat vágunk rá, és akkor én kipróbálom mindig itt a kezemen. Ha nem folyik el, akkor jó – árulta el Pénzes Lászlóné. 

A tanfolyamon készült munkákból készült kiállítást márciusban rendezik meg.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.