Rámennek az ifi ob-re

facebook megosztás

A Kanizsa Box Klub hagyományaihoz híven idén is megtartotta évzáróját a bázisán, s az értékelés keretében ezúttal sem lehetett okuk panaszra.

Tóth László, a kanizsai öklözők vezetőedzője a „leltár” alkalmából örömmel ecsetelhette, hogy már az idei esztendő elején az Énekes-emlékverseny, mint egyfajta válogató tartogatott öklözőiknek hat érmet, így például Szira Zsófia, illetve Kovács Bence elsőségét. A Brassó Open nemzetközi válogatott seregszemlén aztán három nagykanizsai volt érdekelt, s a juniorok között Horváth Mirabella, Kovács Bence pedig az ifjúságiaknál szerzett bronzérmet.


A bokszolók évértékelőjén legjobbjaik a klubon belül is díjakat vehettek át

A szófiai ifjúsági Eb-n a hölgyeknél Szira ötödik helyezést ért el mezőnyében, a júniusi Bornemissza-emlékverseny keretein belül Egerben a dél-zalaiak öt dobogós helyezést gyűjtöttek (Kovács Petra, Szira a dobogó második fokára állhattak, Horváth Mirabella, Balogh Krisztofer és Kovács Bence pedig a „bronzosok” lettek).

Az ősz már a debreceni ifjúsági országos bajnokságával szintén öt érmes helyezést tartogatott a KBK növendékeinek (Szira arany-, Kovács Bence és Kovács Petra ezüst-, Balogh Krisztofer és Csonka Bálint pedig bronzérmesként térhettek haza). A serdülő és junior országos - gyakorlatilag a teljes kanizsai kerettel – úgyszintén jól sikerült: Horváth Mirabella a dobogó második, Nagy Zeusz és Szentes Jácint a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Dányi Albert, illetve Kecskés Ákos ötödik lett.

- Novemberben került megrendezésre még az ifjúsági világbajnokság Spanyolországban, ahová Szira Zsófi biztos indulónk volt, de sajnos egy motorbaleset következtében megsérült és nem tudott elutazni – folytatta Tóth László vezetőedző. - Rendkívül jó esélyei lettek volna pedig az éremszerzésre, hiszen az a német versenyző végzett a harmadik helyen, akit sportolónk egyetlen menet alatt döntő fölénnyel megvert.

Az évzárás a bokszolóknál házigazda szerepet is tartogatott, a Piarista-iskolában megrendezett Mikulás Kupára a dél-zalaiak jó kis nemzetközi mezőnyt tudtak összehozni, s ez már csak azért is volt fontos, hiszen a KBK megpályázta az ifjúsági magyar bajnokság megrendezését. Ennek keretében Nagykanizsa négy napig adna otthont az ország legjobb ifjúsági ökölvívóinak.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.