Koncerttel koronázta meg az évet Nagykanizsa Város Vegyeskara

facebook megosztás

„Puer Natus in Betlehem” vagyis gyermek született Betlehemben címmel tartotta meg karácsonyi hangversenyét Nagykanizsa Város Vegyeskara szerda este a Felsőtemplomban. A koncerten a szokásos karácsonyi dalok mellett operaáriák és vidámabb ünnepi művek is felcsendültek.

A karácsonyi koncert mindig az év egyfajta megkoronázásának számít a vegyeskar számára. A tagok – akiknek már a jövőt illetően is komoly terveik vannak -  eseménydús esztendőn vannak túl, mostani fellépésük címével egy nemrég megjelent videóklipjükre utalnak.

–  Mint minden év, ebben is sok minden volt, hála Istennek többnyire pozitív dolgok. Például tudtunk csinálni két professzionális videoklipet. Egyet ősszel mutattunk be, amikor is a Valahol Európában című musicalből a zene című részt adtuk elő és egészen feregetegesen jó videóklip készült belőle. Illetve advent negyedik vasárnapján került fel a világhálóra Herceg Eszterházy Pál „Harmonia caelestiséből” a Puer natus in Betlehem, tehát Gyermek született Betlehemben című ragyogó rész – nyilatkozta Cseke József, Nagykanizsa Város Vegyeskarának karnagya. 

A fellépés során két szólista is a közönség elé állt, Schmidt Ágnes szerint az énekkar egy rendkívül befogadó közegnek számít ezért reméli, hogy az idén csatlakozott három ember mellett tovább fog bővülni a létszám.

– Egy időben nagyon sok volt a változás, tehát jöttek-mentek kórustagok. Volt aki nem tudta ezt a feszített tempót felvenni illetve esetleg ez a heti kétszeri másfél órás próba nem fér bele az idejébe. Most úgy érzem, hogy viszonylag stabilak vagyunk, nagyon szívesen látunk mindenkit – emelte ki Schmidt Ágnes szólista. 

Kardos Eszter három évtizede tagja a kórusnak. A szólistaként közreműködő énekes szerint a dallista sokszínűsége miatt számít különlegesnek ez a fellépés a közönség és a tagok számára egyaránt.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.