Kanizsán nem tapasztalták a fenyőfa kirívó mértékű drágulását

facebook megosztás

A Zalaerdő Zrt. minimális áremelésről számolt be a fenyőfaárusítást illetően. Korábbi Híradónkban már tudósítottunk arról hogy a környékbeli falvakban tevékenykedő őstermelők milyen drágulással kalkulálnak idén a karácsonyfák tekintetében. A szállítmányok már megérkeztek a fővárosba és a nagyvárosokba, de helyben, Nagykanizsán is több helyen lehet találkozni faárusokkal.

Pénteken kezdődött az árusítás a Zalaerdő Zrt. Múzeum téri központjánál, a kínálat az eddigi évek keresletéhez igazodott most is.

– Ugyanaz a sláger, mint az országban általában. A nordmann nyilván a sláger, mert nem hullik a tűlevele, ezt elég jól tudja minden vásárlónk. Mellette van lucfenyő, a nyugdíjasok kisebbeket szoktak venni, illata sokkal jobb. Aztán van ezüstfenyő, de azt nem ajánlom a kisgyerekeseknek, de abból is minden évben fogy. – nyilatkozta Babics István, a Zalaerdő Zrt. erdőgazdálkodási előadója.

Országosan 20-30 százalékos áremelkedésről is lehetett hallani az idei fenyőszezont illetően, a Zalaerdő Zrt. szakembere helyi szinten nem tapasztalt ilyen mértékű drágulást.

– Tavalyhoz képest nem emeltünk szinte semmit sem, 5-6 százalékot maximum. – tette hozzá Babics István. 

A Múzeum téren csakúgy és városszerte december 24-éig vagyis szombaton délig lehet még fenyőfát vásárolni.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.