Hibátlanul zárt hazai medencében a KVSE

facebook megosztás

Mindkét mérkőzését megnyerte hazai pályán a Kanizsai Vízilabda Sport Egyesület az OB II-es férfi vízilabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. Simonka Ferenc tanítványai a harmadik helyről várhatják az alapszakasz utolsó két mérkőzését.

A 2022-2023-as szezonban a harmadosztályban szerepelnek a kanizsai vízilabdázók, ahol öt játéknapot rendeznek, amelyek során minden csapat két-két mérkőzést játszik. A Kanizsa Uszoda a negyedik fordulóban láthatta vendégül az OB II Nyugati-csoportjának mezőnyét. A hazai játékosok remekül kezdtek az ellen a soproni csapat ellen, amely a szezon elején jobbnak bizonyult náluk és az első negyed végén 3-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, majd a második játékrészben 5-2-re módosult az állás. Az utolsó percekre aztán visszajöttek a vendégek a meccsbe és a pontszerzésért támadtak. A véghajrá nagy izgalmakat hozott, a kanizsaiak kapusának, Leposa Gábornak az utolsó másodpercben védenie kellett a győzelem bebiztosításához.

– Hazai pályán mindenképpen szerettünk volna visszavágni a Sopronnak. Szerintem nagyon jól is kezdtük a mérkőzést, vezettünk három góllal is, de úgy érzem, hogy utána kicsit könnyebbek voltunk. Nagyon sok helyzetünk volt, de mivel nem dobtuk be ezeket a ziccereket, ez felhozta az ellenfelet és az utolsó két negyedet el is vesztettük 2-1, 2-1-re. Úgyhogy ennél simább győzelemre számítottam egy ilyen kezdés után – értékelte a mérkőzést Simonka Ferenc, a KVSE vezetőedzője.

A hazaiak legeredményesebb játékosai a két-két találatig jutó Virt Sámuel és Kurucz Lázár voltak. A kanizsaiak kapusa - aki egyike annak a kevés játékosnak, akik az OB II-ben is kitartottak a csapat mellett – a védéseivel főszerepet játszott a sikerben. Leposa Gábor szerint azonban a védők érdeme, hogy kevés kapott góllal sikerült lehozni a mérkőzést. 

– Készültünk taktikailag és mindenhogy erre a mérkőzésre, amit elterveztünk az szerencsére működött. Egy kiélezett meccsen eléggé komoly párharc lett a vége, kiállítások, bunyó, büntetők, úgyhogy szerintem akik ma kint voltak, nagyon jó mérkőzést láthattak. Az utolsó pillanatig szoros volt –  fogalmazott Leposa Gábor játékos.

Második találkozóján a KVSE a sereghajtó Dunaújvárossal mérkőzött, a háromgólos Lőrincz Ádám és Rózsahegyi Márton vezérletével 16-7-re győztek. Az alapszakasz utolsó játéknapját február elején Pécsett rendezik, a kanizsai játékosok akkor a Balaton VK-val és az UNI-Győrrel csapnak össze. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.