Magyar bajnoki címet szereztek az Eraklin tehetséges táncosai

facebook megosztás

Országos bajnok lett az Eraklin Táncklub párosa, Eni Kočet  és Horváth Gergő. A formáció a szolnoki ifjúsági versenyen 28 párból bizonyult a legjobbnak. A fiatalok rövid ideje alkotnak egy párt a parketten, mégis ez már a második versenyük volt, amiről aranyéremmel tértek haza.  

Aki megnyer egy országos bajnokságot, automatikusan egy kategóriát feljebb ugrik, így a Kočet-Horváth duó a B osztályba táncolta magát ­ árulta el edzőjük, Lekszikov Csaba. Vannak olyan versenyzők, akik éveket töltenek el egy kategóriában, a fiatal párosnak kevesebb mint két hónap elég volt a sikerhez.

– Igazából, ami érdekessége a dolognak, hogy egy országos bajnoki címet a mi műfajunkban elérni az egy nagyon nagy szó, hiszen ez nagyon sok évi munkát követel. Főleg a C osztályban, hiszen, ha E osztályban kezdik a versenyzést a táncosok és innentől kezdve már úgymond ők átlépnek egy olyan kategóriába, amit mi úgy hívunk, hogy free osztály, tehát szabad osztály, ahol már nincsenek megkötések, bármit táncolhatnak, nyilván, amit az adott tánc megkövetel – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Gergőnek ez már a harmadik országos bajnoki címe E, D és most már C kategóriában. Enivel az elején kis nehézséget okozott – a nyelvi problémákon túl – a stílusbeli különbségek összecsiszolása. Kevés ideje volt a fiataloknak a felkészülésre, ennek ellenére sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni.

–Először is Eni Horvátországból származik, ami azt jelenti, hogy Varasdon lakik, és Csaba által sikerült őt megtalálnunk. Kimentünk Horvátországba egy próbatáncra és igazából minden jól sikerült, ezáltal kerültünk össze, és azóta megy a munka – mondta el Horváth Gergő, az egyesület táncosa. 

A hétvégén Zágrábba utazik a páros, ahol hivatalosan is megkezdik a B osztályban való szereplést.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.