Kanizsán fogták el az olasz biciklitolvajt, aki lopott könyvtári könyvek eladásával egészítette ki bevételeit

facebook megosztás

Mint ahogy arról korábban hírt adtak a veszprémi rendőrök, 2021. december 3-án egy balatonfüredi hotel igazgatója tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a szálloda mélygarázsából ismeretlen tettes két kerékpárt lopott el több százezer forint értékben. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították, majd 2021. december 11-én Nagykanizsán elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves olasz állampolgárt. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfit az olasz hatóságok is keresik bűncselekmény elkövetése miatt. A tettest ezután a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi tavaly októberben és novemberben számos Balaton-parti, valamint Miskolctól Pécsig több településről is tulajdonított el kerékpárokat, illetve könyvtári könyveket, melyeket továbbértékesített. Az olasz állampolgárt a nyomozók őrizetbe vették, és 2021. december 13-án indítványozták a letartóztatását.

A tettes ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség honlapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.