Időutazásra invitálja a látogatókat a szepetneki IKSZT kiállítása

facebook megosztás

Újabb kiállítás várja Szepetneken a helyi IKSZT-be érkezőket. Az aulában rendszeresen újabb és újabb kincsek idézik a régmúltat, az aktuális tárlat az "Otthonunk emlékei" címet viseli.

A szepetneki IKSZT aulájában szinte hónapról hónapra olyan kiállítás fogadja a betérőket, ami az egyediséget és a hagyományokat őrzi, Sóstainé Márfi Ibolyának köszönhetően. A helyi iskola nyugalmazott igazgatója, a helyi értéktár bizottság nyugdíjba vonult elnöke ma már csak azt kéri, lelkes lokálpatriótaként legyen feltüntetve egy-egy beszélgetésben.

– A szepetneki lélek, a szepetneki jóérzés, ami azt jelenti, itt élni jó. És e köré csoportosítva megtaláltuk a tárgyakat is. Mert ugye a lakás, az más, mint az otthon. Mi az otthon lelkét próbáltuk, a díszeket, a női munkának az alkotó, teremtő voltát próbáltuk megtalálni – hangsúlyozta Sóstainé Márfi Ibolya.

Időutazáson mehet át az érdeklődő, aki a kiállítást megtekinti, de bizonyára sok olyan tárgy van – nem csupán a szepetnekiek számára – amelyek ismerősek lehetnek a nagyszülők házából.

– A legrégebbi díszítő dolgokat Náni néni házában találtuk meg, aztán gyűjtöttünk. És úgy gondolom, azért is próbáltuk bemutatni az itt lévő díszítő párnákat, terítőket, apró tárgyakat, mert úgy érezzük, ez adja meg az otthon melegségének a lényegét – tette hozzá Sóstainé Márfi Ibolya. 

A kiállítás hétköznapokon látogatható az IKSZT aulájában, egészen december közepéig.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.