A táj szépségeit bemutató kiállítással debütált a kanizsai fotós

facebook megosztás

Zala megye szépségét megmutatni, felhívni a figyelmet a körülöttünk lévő természeti adományra - ez volt a célja Balázs Ádám első kiállításának. Az ifjú fotós a hétvégén mutatott be a környéken készült képeiből egy válogatást Kendlimajorban.   

#VISITZALA – e címmel jött létre a fotós első tárlata, mely a zalai tájak báját, különböző hangulatait mutatja meg. A péntek esti megnyitón Ludvigné Tihanyi Klára ajánlotta a megjelentek figyelmébe az alkotót és mutatta be eddigi munkásságát. Balázs Ádám gyermekkorától kisebb-nagyobb hévvel és megszakításokkal foglalkozik a fotózással. Első kiállításának témája lehet mondani szívügye is.

– Zala van és van olyan szép, mint az Alpokban egy-egy kirándulóhely. Amikor hazajöttem Ausztriából, akkor fedeztem fel én is. Amikor kint éltem, akkor nagyon csőlátásom volt, hogy Ausztria és a hegyek az isten, de amikor hazaköltöztem akkor rájöttem, hogy amúgy itt is megvan ez a szépség. Kicsit jobban kell keresni, kicsit eldugottabb, kicsit elengedtük a kezét és az idő elnyomta, de itt van – fogalmazott Balázs Ádám fotós.

Kötöttségek nélküli pillanatok, esztétikus időkapszulák hátra hagyása – ezt jelenti Ádámnak a fotózás. Képeinek nagy része nosztalgikus. Homályos, párás, ködös tájak, melyekben sok-sok titok lapul.

– Ezt én nem kifejezetten tájfotónak hívnám, magamat sem hívnám tájfotósnak. Én inkább mood fotóknak mondanám, vagyis hangulatképeknek. Inkább hangulatokat akarnak a képek közölni, abból is elég sok komorabb kép van szerintem, amit az elmúlt 1-2 évben kezdtem el megtalálni. Hogy mi ez a komorság, még én magam sem tudom, de van egy ilyen alaphangulatom és a képekre is igyekszem már tudat alatt is ezeket rárakni – tette hozzá Balázs Ádám.

Bár Balázs Ádám kiállítása Kendlimajorban csak a hétvégén várta a közönséget, a fotóssal készült beszélgetésünket későbbi kulturális magazinunkban megtekinthetik.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.