Változatos kínálat az Art-Filmklubban

facebook megosztás

Ősszel is megrendezik az Art-Filmklubot a nagykanizsai moziban. A következő hetekben szerdánként olyan kortárs európai alkotásokat láthatnak a filmszínházba jegyet váltók, amelyek számos kritikai elismerést arattak az idei évben.

Hetedik alkalommal rendezik meg ősszel az Art-Filmklubot. A kínálatban szerepel francia-belga koprodukció, skandináv film, valamint két magyar alkotás is. Fontos szempont volt a szervezőknek, hogy minél szélesebb spektrumon mozogjanak a bemutatott filmek.

– Az idei esztendőben, illetve ebben a sorozatban premier kortárs filmeket vetítünk. Gyakorlatilag egy kivételével a többi film az mindegyik aktuális film, de az, amit ma este vetítünk a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című svéd film, az sem régi. Azt az év elején mutatták be az artmozik. A másik négy film teljesen aktuális, tehát gyakorlatilag premierhéten vagy premier utáni héten jelenik meg –  árulta el  Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője.

Idén is Lehota M. János ajánlja a nézők figyelmébe az adott filmeket. Az esztéta szerint hiába Art-Filmklub a rendezvénysorozat neve, közérthető alkotásokról van szó, amelyek bárki számára befogadhatók, mert hétköznapi emberekről szólnak és szembe mennek a mai filmgyártás által diktált trendekkel.

– Annyiban mások, hogy a mainstreamen kívül kerülnek, egy picit a horizonton kívül kerülnek a nagy marketingpropaganda közepette. Ebből adódóan nem találkozik velük az ember a mindennapi életben. Ez a kis klub felhívja a figyelmet arra, hogy vannak olyan nagyszerű európai és magyar filmek, amelyeket érdemes megnézni, mert egy picit mélyebben, egy picit másképp, több humorral vagy mélyebb humorral ábrázolják azokat a kérdéseket, amelyek mindennapjainkban érnek minket– mondta el véleményét Lehota M. János, esztéta.

Az Art-Filmklub következő vetítésén a „Magasságok és mélységek” című magyar filmet láthatják majd a nézők.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.