Külföldről is szavaltak a versmondó fesztiválon

facebook megosztás

Második alkalommal rendezték meg a Thúry Technikumban az Idegen nyelvi Versmondó Fesztivált. Öt különböző nyelven szólalt meg tizenkilenc szépirodalmi mű- a mondókától kezdve a regényrészletig. A pedagógusok célja, hogy megszerettessék a diákokkal az idegen nyelveket.

Egy tanári beszélgetésből nőtte ki magát a rendezvény, aminek a célja  az idegen nyelvek népszerűsítése a kultúrával.  A program a Nyelvek Európai Napjának kísérő rendezvényeként valósult meg, Vlaszák Andrea pedagógus szervezésében.

A mai rendezvényünk két szempontból is különleges. Egyrészt azért, mert a tavalyi három nyelv az angol, német illetve az olasz nyelv idén kibővül. Fogunk majd hallani egy görög verset, illetve egy cseh nyelven egy mondókát. Ennek pedig az az apropója, hogy az iskola Erasmus+ pályázata keretében három tanuló hosszú távú diákmobilitáson Cipruson tartózkodik most, már harmadik hónapja. Illetve van egy tizennyolc fős küldöttségünk Prágában, ők két hétig vannak a cseh fővárosban – mondta el stábunknak Vlaszák Andrea, az intézmény pedagógusa.

A diákok nem csak versekkel készültek, különböző gyerekmondókák, regényrészletek és énekek is elhangzottak a fesztiválon. Nemcsak a tanteremben hanem világ más pontjáról jelentkeztek az iskola tanulói verses videóval.

Rudyard Kiplingtől az "If" című verssel készültem. Szerintem azért nagyon fontos ez a verseny, mert összehozza az embereket és a különböző nyelvek is találkoznak és így mindannyian tanulhatunk egy kicsit. Mindenképpen ajánlom minden egyes diáknak az iskolában – árulta el Varga Miksa Tas, a verseny résztvevője.

A szervezők hagyományt szeretnének teremteni a programmal az iskolában, amit terveik szerint kiszélesítenének illetve akár versenyként is meghirdetnének.

K.B.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.