Folytatták a demonstrációt a kanizsai és környékbeli pedagógusok, akik ezúttal már összefogva tiltakoztak

facebook megosztás

 A ma reggeli akciót, Daloljunk az iskolánkért! címmel hirdették meg, a felhíváshoz 9 intézmény tanári kara csatlakozott. A résztvevők az iskolák előtt énekelték el a Pál utcai fiúk musicalből a Mi vagyunk a Grund című dalt. A diákokkal és a szülőkkel együtt mintegy félezren támogatták a tüntetés céljait.

A legtöbben, mintegy 150-en, a BLG előtt voltak a demonstrálók. Itt vett részt a legtöbb szülő és diák az akciósorozat helyszínei közül, valamint a Zsigmondy-iskolából is érkezett 20 pedagógus. Szerettünk volna interjúkat is készíteni, de a többség annyit válaszolt: „a mi interjúnk az, hogy kiálltunk”, de olyan résztvevőt is kérdeztünk, aki elmondta, lenne mit mesélnie, de már így is két fegyelmije van.

A Péterfy előtt kb. 50-en gyűltek össze, köztük nyugdíjas pedagógusok, szülők és nagyszülők. Az éneklés előtt a közös akció egyik szervezője, Jakab Andrea mondott rövid beszédet. Ebben kiemelte: nagy a baj, túl vannak terhelve a diákok és a pedagógusok, a tanagyag és az eszközeik többsége nem korszerű. Szóltak már az utánpótlás teljes hiányáról is, de változás nem történt.

Az oktatás nemzeti ügy – ezt a Zrínyi-iskola demonstrálói fogalmazták meg táblájukon. Az itteni tüntetést is jó pár szülő támogatta. Az intézményben már az október 14-i akció során is volt olyan osztály, amelyben – szolidaritásból – minden diák otthon maradt.

A legkorábbi időpontban a Cserháti-iskola tanárai demonstráltak. A közös akcióhoz itt 18 pedagógus csatlakozott.

A városkörnyéki iskolák közül a miklósfai és a palini nem, a kiskanizsai viszont csatlakozott a Daloljunk az iskolánkért! felhíváshoz. A kezdeményezéshez itt több mint 20 pedagógus csatlakozott. Összesen 9 iskolánál énekeltek, a felsoroltak mellett még a Mezőnél, a Kőrösinél és a Bolyainál.

A szervezőktől azt a hírt kaptuk, a Hevesi-iskola nem lesz a csatlakozók között. Azonban a tanári demonstráció jelképévé váló felkiáltójellel ott is kiállt egy közös fotóra több mint 30 pedagógus. A közös kanizsai fellépés első folytatása már meg is történt, hiszen elkészült a demonstráció online petíciója. A PDSZ ma azt jelentette be, hogy november 7-én egyeztetnek a minisztériummal, a következő országos sztrájkot pedig november 18-ra hirdetik meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.