Szülinapi köszöntéssel egybekötve mutatták be Kanizsa József új kötetét

facebook megosztás

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Kanizsa Józsefet a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. Az ünnepségen bemutatták a költő legújabb kötetét is, amely a Zajktól Kőbánya-Újhelyig címet kapta.

Még gyermekkorában kezdett el verseket írni Kanizsa József, amikor füzetekbe jegyzetelte le gondolatait. Munkamódszerén azóta sem változtatott, és rendkívül termékenynek számít még mindig. A most bemutatott kötete már az ötvenötödik a sorban.

– Az elmúlt két évben, miután vírushelyzet volt, rengeteget dolgozhattam otthon. Ennek a könyvnek az anyagának az összegyűjtését ezekből a füzetekből gyűjtöttem össze. Ez nagyon sokrétű, hallatlan munkaigényes volt, de úgy érzem, hogy ebből a 200 oldalból azért valami apróságot az életemből vagy legalább az én egyéniségemből vissza tudtam adni a könyvben – mondta el stábunknak Kanizsa József költő.

A költő több szállal is kötődik Nagykanizsához, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házzal pedig hosszú ideje tart az együttműködése. Kámánné Szép Terézia intézményvezető stábunknak úgy fogalmazott, a munkakapcsolatból barátság lett. Ezért is tartották fontos feladatnak a kötetbemutatóval egybekötött születésnapi köszöntés megszervezését. 

– Sorolhatnám azokat a kitüntetéseket, amelyeket joggal kapott meg Kanizsa József úr. Nagyon szeret jönni, szinte hazajön Nagykanizsára, bár Zajkon született, de itt járt gimnáziumba és szülőhazájának tekinti Nagykanizsát is. Ez nagyon-nagyon nagy megtiszteltetés számunkra és úgy gondolom, hogy magától érthetődő kötelességünk, hogy megemlékezzünk Kanizsa József úr 80. születésnapjáról – jegyezte meg Kámánné Szép Terézia a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatónője.

Kanizsa József születésnapjára szervezett ünnepségen helyi kulturális egyesületek is felléptek. A KanizsaKult című magazinműsorunkban részletesebben is foglalkozunk a költő munkásságával.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.