Nem vállalja a KVSE a másodosztályt

facebook megosztás

A kanizsai felnőtt vízilabdacsapatot irányító kft. még júniusban kért a városvezetéstől – a korábban már megítélt 59,5 millió forint mellé – még tízet, az indítványt végül Horváth Jácint javaslatára levették a napirendről, mondván, ha az önkormányzat 1 forintot is ad, szabálysértést követ el. A klubnál azóta vezetőváltás történt, az új elnök, Horváth Balázs úgy fogalmazott: a felelős döntés az volt, hogy nem indulnak el az OB I/B-ben.

Hosszan tárgyaltak a frakciók és Balázs László, a Kanizsa Vízilabda Sportegyesület akkori ügyvezetője a júniusi soron kívüli közgyűlésen. Mint kiderült, az osztályozóig jutó gárda a második félévet kölcsönből csinálta végig, és ahhoz, hogy az együttes 9 millió TAO-t kapjon, ki kell fizetni a NAV-tartozást. A legélesebben Károlyi Attila fogalmazott: az ÉVE képviselője szerint ez az OB I-ből kiöregedett játékosok csapata, ha harmincszor játszanak, akkor sem nyernek osztályozót, így Balázs Lászlónak azt a hírt kell vinnie, hogy Kanizsa ezt a kft-t ledöfte. Balogh László polgármester erre úgy reagált: ez a döntés az élvonalbeli vízilabda hattyúdala lesz.

A klub új elnöke Horváth Balázs lett, aki ma volt stúdiónk vendége. Mint fogalmazott: a kölcsönök kifizetése jelentős kiadás volt, így a harmadosztályú indulás mellett döntöttek, 90 százalékban kanizsai kötődésű játékosokkal.

– A kft. kintlévőségeit, tartozásait rendeznünk kellett ahhoz, hogy mi az utánpótlás-neveléssel egyáltalán elindulhassunk az országos bajnokságokban. Ezáltal elég rendesen megcsappant a büdzsénk, ezért úgy döntöttünk, hogy mi nem szeretnénk azt folytatni, hogy ígéreteket teszünk a játékosoknak, és elindulunk egy bajnokságban, majd az ígéreteket nem tudjuk betartani, és féltávnál vagy két hónap után azt mondjuk, hogy vége. Ezért inkább azt a döntést hoztuk, hogy egy alacsonyabb költségvetéssel indítunk egy OB II-es csapatot, a felnőtt férfi vízilabda-bajnokságban – árulta el Horváth Balázs, a KVSE elnöke.

Az utánpótlásképzést nem érintik a változások, a klubnál 8 edzővel dolgoznak a fiatalok fejlődéséért.

– A legkisebbeknél, úszásoktatás címszóval Darabos Gábor dolgozik, velem együtt egy csoportban. Mostantól szerdán és vasárnap lesznek edzéseink. S Gondi Zoltán a szombati napokon, Böröcz Zsolti pedig kedden, csütörtökön és pénteken várja a legkisebbeket. Utána a bébikorosztály, ahol több mint 40 gyerek van, Szabó Szilárd irányításával készül. Aztán a dunántúli bajnokságban induló csapatainkban, két korosztályban is, a 2010 és a 2011-ben Molnár Damján vállal szerepet, aki irányítja ezeket a gyerekeket. Az országos bajnokságban pedig, ami a 2009-es korosztályt fedi le, ott pedig Leposa Gábor, jómagam és erőnléti edzőként Répási Szilveszter fog dolgozni – tudtuk meg Simonka Ferenctől, a KVSE utánpótlás-vezetőedzőjétől.

Az már korábban eldőlt, hogy a felnőttek vezetőedzője, Regős Áron nem marad a csapatánál. Az OB II-es együttest Szilágyi Kristóf veszi át. A Horváth Balázzsal és Simonka Ferenccel készült teljes beszélgetést Szertár című Youtube-csatornánkon láthatják.  

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.