Nagykanizsán dőlt el az egyik kerékpáros szakág kupája

facebook megosztás

Hét nemzet bringásai mérettették meg magukat vasárnap a Csónakázó-tónál. A nemzetközi minősítésű XCO viadalon mintegy 150 versenyző vett részt. Az ötödik kanizsai futam egyben a magyar kupa sorozat utolsó állomása volt.

Három év után tudtak a szervezők nemzetközi bajnokságot rendezni. Így szlovén, ukrán és német versenyzők is rajthoz álltak. Fél év háttérmunka volt szükséges ahhoz, hogy ez a kétnapos verseny megvalósuljon.

–Gyakorlatilag fél évvel ezelőtt elkezdtük a munkálatokat, az engedélyek beszerzésével, és a terep adottságainak felülvizsgálatával. Itt van egy nagyon szuper XCO pálya, amit gyakorlatilag a helyi egyesület, a Kanizsa 14 is használ. Minimális munkát kellett az erdőben befektetnünk ahhoz, hogy a verseny elindulhasson. Csütörtökön kezdtük a pálya tisztítását és a jelöléseket, hogy szombat délutánra a pályajárásra készen legyünk – nyilatkozta Soós Sándor, a Superior Racing Team vezetője.

A hazai hegyi kerékpározás legjobbjai érkeztek Kanizsára, köztük a nagy reménységnek számító Takács Zsombor. Ő megnyerte az U17-es számot a hétvégi versenyen, mellette pedig 3. helyezést ért el idén az ifi Európa-bajnokságon mountain bike kategóriában.

U17-ben indultam és nagyon jó volt a pálya, nekem tetszett ez a gyökeres. Még lehetne egy kicsit meredekebb néhol, de sajnos nincsen meredek lejtő itt. Egy jó pálya, egy kis eső esett hajnalban, úgyhogy jó volt nagyon a talaj, jól tapadt, csúszkáltak a gyökerek kicsit, úgyhogy érdekes volt. Volt egy-két hely, ahol majdnem elestem és verseny közben nekünk leszakadt az eső, úgyhogy az utolsó körbe már nagyon-nagyon csúszkáltunk, mindenki mondta, hogy majdnem elesett – értékelt Takács Zsombor, a Superior Racing Team versenyzője.

Idén mindössze két fordulóból áll a Magyar Kupa, ami Nagykanizsán végződött. Az összetett bajnok Palumby Zsombor lett, míg a felnőtt hölgyeknél Buzsáki Virág zárt a dobogó legtetején.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.