Sportban és tanulásban is kimagasló eredményeket ért el a kanizsai Ágoston Barbara

facebook megosztás

Kötélugrásban és kémiatudásban is remekelt az elmúlt időszakban Ágoston Barbara. A Nagyatádi Kötélugró Klub igazoltja, aki egyben a BLG diákja, július végén vett részt a nyílt Kötélugró Európa Bajnokságon, ahonnan két bronz- és egy ezüstéremmel tért haza. A múlt héten pedig a tizenkettedikes fiatal a Nemzetközi Kémiai Tornán remekelt, ahol csapatban ezüstöt, egyéniben pedig bronzot szerzett.

Pozsonyban tartották a kontinenstornát, ahova Barbin kívül az atádi klub még egy igazoltja jutott ki. A kanizsai fiatal a 16 éveseknél idősebbek kategóriájában gyakorlatával és a tripla versenyszámban is harmadik lett, valamint két dombóvári kötelessel hármasban is szerzett egy ezüstöt.

– Első nap voltak az egyéni versenyszámok, két számban jutottam ki. A szabadon választott gyakorlatommal és a tripla gyorsasági versenyszámmal. Mindkettőben bronzérmet sikerült elhoznom. Második nap pedig a csapatversenyszámok voltak. Itt páros versenyszámokban és egy duplaköteles számban indultam. A duplakötelesben számban ezüstérmet sikerült szereznünk – nyilatkozta Ágoston Barbara.

Nem csak a sportban, de a tanulásban is kiemelkedő tehetsége van Barbinak, amit a Nemzetközi Kémiai Tornán bizonyított. A Budapesten tartott versenyen mindkét magyar csapat ezüstöt szerzett, a szingapúriak mögött. A BLG diákja az egyik feladvány legjobb megoldásáért egy bónusz elismerést is bezsebelt.

– Nem olyan ez a verseny, mint a hagyományos kémiaversenyek. Mivel nem egy megoldókulcs volt a feladatokra, hanem volt 12 feladat, s ezek mind nyitott végű kérdések voltak, amire úgymond még nem találtak a tudományos világban sem megoldást. S ezekre kellett nekünk válaszokat, megoldásokat találni. S ezt előadni, és megvédeni a rivális csapatokkal szemben – tette hozzá Ágoston Barbara.

Az angol nyelvű versenyre egy táborban készültek a magyar diákok, valamint Barbi júliustól minden hétvégén a fővárosban mélyítette még tovább a kémiatudását. Mint azt stábunknak elmondta: a középiskola után mindenképpen a kémia irányába szeretne továbbtanulni, a későbbiekben pedig kutatóként képzeli el a jövőjét.



M-B.GY.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.