Jövőre egyhetes fesztivált rendeznek Zalacsányban

facebook megosztás

A néhány éve kialakított örvényeshegyi koncerthelyszínen jövőre már kéthétvégés Örvényesvölgy Fesztivált rendeznek Zalacsányban, ahol az eddigieknél is több, Magyarországon máshol nem szereplő sztárt látnak vendégül - tájékoztatta a szervező az MTI-t.    

Badacsonyi Tamás, a helyszínül szolgáló Pálos Resort tulajdonosa közölte: az elmúlt hétvégén a londoni Kevin Davy White - az Egyesült Királyságban idén az év énekese és dalszövegírója - itt adott először koncertet Magyarországon. A szaksajtóban Jimmy Hendrixhez hasonlított énekes soul, blues és populárisabb zenei világú dalaival a néhány éve ugyancsak ebben a völgyben fellépő Al Di Meolához hasonló hangulatú akusztikus koncertet adott mintegy félezres közönség előtt. Ez az esemény egyben az új fesztivál bejelentésére is szolgált.    

Jövőre június 9. és 17. között rendezik meg az Örvényesvölgy Fesztivált, a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program részeként. Zalacsányba "három kontinensről öt nemzetközi fellépő érkezik, a dzsessz, az elektro-swing és a popzene legnagyobbjai", olyan exkluzív előadók, akik nem szerepelnek más magyarországi fesztiválon - jelezte Badacsonyi Tamás.    

A bővülő rendezvény helyszínén megmarad az intim, meghitt atmoszféra, amelyet a lenyűgöző környezet, valamint a limitált nézőszám is biztosít. Az eddigi két színpad mellé ugyanakkor egy harmadikat is építenek.    

A szervező közölte: a 2023-ban induló fesztivál programját szeptember végén ismertetik.

MTI

(Borítókép: orvenyesipiknik.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.