Változatos fellépők és gyerekprogramok várták a magyarszentmiklósi családi nap résztvevőit

facebook megosztás

 

A program a Dombhátról-dombhátra projekt részeként valósult meg a település közösségi terén.  

Nagybakónak, Újudvar, Zalakaros és Nagyrécse után Magyarszentmiklós is sikeresen pályázott a Dombhátról-dombhátra projektben a családi nap megrendezésére. Szabó Krisztián polgármestertől megtudtuk, hogy a program egy részét viszont a helyi önkormányzat saját forrásból valósította meg.  

– Eddig falunapnak hívtuk, most a Dombhátról-dombhátra pályázat keretein belül valósul meg. Nem az összes eleme a pályázaté, hanem önállóan szerveztük és a pályázat egyes elemeket, két-három fellépőt hozott. Ők hozták a Nagyrécsei Ritmuskórust is többek között, illetve egy-két kísérő mellékprogramot is ők biztosítottak számunkra – fogalmazott Szabó Krisztián, Magyarszentmiklós polgármestere.

A szervezők igyekeztek minél több műfaji igényt kiszolgálni a fellépőkkel. Különleges vendégnek számított és nagy sikert aratott a Nagyrécsei Ritmus Könnyűzenei Kórus, amely popdalokat és musicalslágereket dolgozott fel.

– Fontos számunkra, hogy megmutassuk azt, hogy a könnyűzene maga is mennyire sokszínű lehet és ennek alapján választunk. Vannak örökzöld dallamaink, akár százéves dalok is, tehát nagyon régiek vagy vannak újak is, mint amit most hallottatok, a Grundot. Éneklünk musicalrészleteket, éneklünk popdalokat, örökzöld slágereket. Igazából egyetlen célt tűztünk ki az elején, amikor megalakítottuk ezt a kórust, hogy mindezt magyar nyelven szeretnénk tenni – árulta el Vukics Márta, a Nagyrécsei Ritmus Könnyűzenei Kórus tagja.

A hosszú és változatos programnak köszönhetően a magyarszentmiklósi lakosok késő estig szórakozhattak a családi napon.

K.T.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.