Több napon keresztül ünnepelte várossá nyilvánításának 25. évfordulóját Zalakaros

facebook megosztás

Több napon keresztül ünnepelte várossá nyilvánításának 25. évfordulóját Zalakaros. A programkavalkád a helyieknek és a fürdőváros vendégeinek kikapcsolódását is szolgálta. A zalakarosi rendezvényeken hosszú évek óta ötvöződik a néphagyomány és a modern világ.

Nem csak a 25 éves fennállást, hanem a város lakosságát, annak közösségeit ünnepeltük ezekben a napokban – mondta el a Híradónak vasárnap délután Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A helyi korzó ugyan nem első alkalommal szolgált rendezvényhelyszínként, de a város fő ünnepén most debütált.

– Kicsit szorosan voltunk, ki kellett egészíteni olyan közvetlen, velünk szomszédos területek bevonásával, amelyek korábban nem voltak elsődlegesen rendezvényhelyszínek. De így tudtuk megvalósítani azt, hogy több rendezvényelemünk, több programunk egy időben egyszerre tudjon megvalósulni – mondta el Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.ügyvezetője.

 A szervezők számára nem kis kihívást jelent, hogy a tradíciókat megtartva hozzanak létre egy 21. századi programot.

– A kulturális, hagyományőrző csoportjaink hosszú évek óta méltóan képviselik városunkat, és sikerült őket idén is megjelenítenünk. Egyszerre egyfajta közösségépítő szerepet is vállal maga a műsor és a korzó. Mellette hoztuk a hagyományosnak mondható szórakoztató elemeket. amelyek azonban annyira másabbak, mint más településeken. Itt az idegenforgalmi szerep meghatározza, hogy mik azok az érdeklődésre számot tartó események, amelyek mindenkinek az érdeklődését kielégítik – tette hozzá Ódor László.

A fürdőváros a nyár további részében sem hagyja vendégeit programok nélkül, hamarosan a zalakarosi bornapok várják az érdeklődőket.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.