Táncra perdültek pünkösdhétfőn

facebook megosztás

Táncbemutatók, zenés fellépők és különböző gyerekfoglalkozások várták az érdeklődőket a Hevesi Sándor Művelődési Központban hétfő délutántól egészen estig. A Pünkösdölőt a Móricz Zsigmond Művelődési Ház már évek óta megszervezi a városban. A rendezvénnyel a pünkösdi hagyományokat szeretnék újra felidézni.

A közönség egy rövid bemutatót láthatott a táncosoktól a polgármesteri hivatal előtt, majd a felvonulók az Erzsébet térről indultak tovább a HSMK-ba. A programok a kulturális intézményben folytatódtak, a pünkösdi fesztiválon összesen négy tánccsoport vett részt.

– Pölöskéről jött egy vendégegyüttes Nagykanizsára, ők kezdik a programot, illetve a helyi együttesek: a Gyöngyszemek, a Szikrák és a Zalagyöngye táncegyüttes vesznek részt a táncos bemutatókon. Előttük a Csurgó zenekar kezdi meg a koncertjét, a táncosok öttől hatig lépnek fel, utána a Z-Generáció, ők egy fiatal együttes Kaposvárról, a Helikonon láttuk őket, a nagydíjat ők vitték el – nyilatkozta Tóth István, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház intézményegység-vezetője.

Több együttesnek még nem volt lehetősége fellépni 2022-ben, így nagyon örültek a felkérésnek és sokat készültek is rá.

– Ma kalocsai táncokat fognak a táncosok előadni, tizennégyen vannak, jelenleg az egész tánccsoport el tudott jönni. Egyébként a repertoárunkban somogyi táncok vannak és egy szatmári tánc van, ami most már reméljük, hogy hamarosan elkészül és azt is bemutathatjuk – árulta el Baksa Tamásné Tímea, a Pölöskei Táncegyüttes együttesvezetője.

Mind a gyerekfoglalkozások, mind pedig a zenés fellépések iránt már a délutáni órákban nagy volt az érdeklődés.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.