Piskor Fanni a borkóstolás kultúrájáról

facebook megosztás

Piskor Fanni a borkóstolás kultúrájáról tartott előadásával zárult a miklósfai kertbarát kör programsorozata. A helyi és környékbeli gazdák ezúttal is nagy számban vettek részt az eseményen.  

A programsorozat ötlete másfél évvel ezelőtt vetődött fel, a Miklósfai Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör tagja, a településrész önkormányzati képviselője, Radics Bálint segítségével pedig meg is valósult. A cél a helyi szőlősgazdák tudásának gyarapítása volt – emlékezett vissza Németh József, a kertbarátok elnöke. A támogatásnak köszönhetően hat programot tartottak és eszközbeszerzésre is maradt forrás.

– Vásároltunk egy pohármosogató gépet és 250 boros kóstolópoharat. És bevállaltunk hat olyan műsort, illetve előadást, amely a tagjaink érdeklődését felkelti, illetve tudását gyarapítja – mondta el Németh József, a Miklósfai Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör elnöke.

A sorozat hatodik állomásának vendége Piskor Fanni volt. A fiatal hölgy a borkóstolás kultúrájába és szépségeibe kalauzolta a közönséget.  

– Tudni kell, hogy a szőlészet és a borászat is napról-napra fejlődik, rengeteg új technológiát is feltalálnak, rengeteg új borkészítési móddal is találkozhattunk az elmúlt évek során. Vagy akár a palackozásról is beszélhetünk, például megjelent a csavarzár a piacokon. Tehát folyamatosan fejlődik ez a világ is. Én úgy gondolom, egy harmóniát kell megtalálni, ahol még a régi múltra visszanyúló technológiát alkalmazunk, amelyek ugye működnek, és egy kicsit tudjuk fejleszteni őket az új technológiákkal –  fogalmazott Piskor Fanni.

Piskor Fanni vállalkozásának célja a borászok segítése. Előadásában a ma már egyre inkább nélkülözhetetlenné váló marketingfogások is előkerültek.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.