Fontos az óvatosság grillezés esetén

facebook megosztás

Nem szabad őrizetlenül hagyni a lángokat és a gyúlékony eszközöket el kell távolítani a tűzgyújtó hely mellől – figyelmeztetnek a katasztrófavédők. Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Zala megyében az elmúlt időszakban nem voltak jellemzőek a bográcsozáshoz vagy grillezéshez kapcsolódó tűzesetek. A szakember hangsúlyozza: a szabályok betartásával és körültekintő magatartással elkerülhető az erdőtűz.

Az erdők közkedvelt helyszínei a nyári sütögetéseknek, viszont kizárólag a kijelölt tűzgyújtópontokon lehet ezt megtenni – figyelmeztet Kósi Zsolt. A szakértő tanácsa továbbá az, hogy a biztonságos időtöltés érdekében a tűz környékét meg kell tisztítani a száraz falevelektől és faágaktól.

– Itt még talán hatványozottabban fontos az – mint a kerti grillezésnél vagy az erkélyen történő sütögetésnél -, hogy a tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. Mindig gondoskodjunk arról, hogy akkora tüzet gyújtsunk, amit el is tudunk oltani és rendelkezzünk olyan eszközökkel – egy palack vízzel, lapáttal -, amivel gyorsan el tudjuk oltani a keletkező lángot. Amikor befejezzük a kis bográcsozásunkat az erdőben, akkor mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy az el is legyen oltva – tanácsolta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagykanizsán a Csó-tónál négy helyszínen, öt tűzrakóhelyen van lehetőség a bográcsozásra.

– Az első itt a hátunk mögött lévő Forrás, a második a szigeten, ott is található egy, kettő darab van a Korona fogadó előtt, egy hely pedig van a tavat körülölelő kerékpárútnál, illetve ott mellette, a gát környékén – mondta el híradónknak Baloghné Munkácsi Andrea városgondnok

Baloghné Munkácsi Andrea a környezet rendeltetésszerű használatára is felhívja a figyelmet és kéri, hogy senki ne hagyjon szemetet a természetben.

K.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.