Széles a nyári gyerektáborok palettája

facebook megosztás

Lovas, barangoló és táncos gyerektáborok közül is választhatnak azok a fiatalok, akik aktívan szeretnék eltölteni a nyári szünetet. A megkérdezett oktatók elmondták, nagy az érdeklődés a rendezvényeik iránt, folyamatosan jönnek a foglalások.

Idén lovas és barangoló nyári tábort is szervez Horváth Renáta a gyerekeknek. Júniusban indul az első turnus, hétfőtől péntekig tartó napközis rendszerben, 10-15 fős létszámmal. A gyerekek megismerkedhetnek a lovakkal és aktív programokon vehetnek részt. 

– Lovas táborba legfőképpen a ló lesz nyilván a középpontban, meg a lóápolás meg a lovak körüli tevékenység. A barangoló táborunkat pedig azért találtuk ki, a kisebbek számára próbálunk kicsit interaktívabb tábort csinálni, tehát, hogy a lovaglás mellett legyen egy kis természetjárás, a tanyasi állatok megismerése, egy kicsit betekinthetnek itt a közeli erdők világába, a madarakat megnézzük, hogy egy kicsit a lovardán kívül is ismerkedjenek a természettel a gyerkőcök – mondta el Horváth Renáta lovas oktató.

A SZKES társulat idén is várja a táncolni szerető gyerekeket a júniusban induló programjára. Szécsényiné Kápolnás Edina elmondta, már 6 éves kortól jelentkezhetnek az érdeklődők. Az ötnapos napközis táborban bográcsozás, strandolás és táncbemutató is helyet kap.

– Június 27-30-ig lesz egy tánctáborunk, ahol már 6 éves kortól részt vehetnek a gyerekek és nemcsak azok a gyerekek, akik már táncolnak, hanem külsősök is, tehát nem kell hozzá tudás, hanem mindenki jöhet, aki szeret táncolni. Ez egy 9-16 óráig tartó tábor, délelőtt általában a táncfoglalkozások vannak, úgy épül fel a csoport, hogy vannak kisebbek és nagyobbak is. Én mindenképp úgy szoktam összeállítani, a koreográfiát a táncot, hogy mindenkinek jó legyen – fogalmazott Szécsényiné Kápolnás Edina, a Honvéd Kaszinó SZKES Dance Tánccsoport vezetője.

A közösségi portálokon megtalálható hirdetések száma azt mutatja, hogy Nagykanizsán és környékén a szülők nagy kínálatból választhatnak a csemetéik nyári táboroztatása kapcsán. 

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.