Májusban még nyelvvizsgázhat, aki szeretne többletpontokat a felvételin

facebook megosztás

Sokan jelentkeztek a tavaszi időszakban nyelvvizsgázni a továbbtanuláshoz szükséges többletpontokért. Móric József, az egyik kanizsai nyelviskola vezetője elmondta, hogy még egy nagyobb rohamra számítanak a hónap végéig azoktól, akik az utolsó pillanatban próbálják megszerezni a bizonyítványt.

Tavasszal mindig megélénkül a nyelvvizsgázási kedv az év többi szakaszához képest Móric József szerint. Az iskolavezető azt tapasztalta, hogy az elmúlt két évben – valószínűleg a járvány miatt - összességében kevesebben jöttek hozzájuk nyelveket tanulni, mint korábban.

A legnépszerűbb nyelv vizsgázás és tanulás szempontjából is évről évre az angol. Jelen pillanatban olyan 65-35 százalékos arányban a némethez képest. Angolból és németből lehet nálunk nyelvvizsgát tenni, mindkettőből szinte minden hónapban van nyelvvizsga – árulta el Móric József, a Dialóg Nyelviskola vezetője.

Móric József elmondta, a diákok 93 százaléka már első alkalommal sikeres vizsgát szokott tenni. Azoknak, akik még július előtt megszereznék a bizonyítványt, április végéig van lehetőségük jelentkezni a nyelviskolába.

– Angolból még a május 21-ei vizsgaidőpont az utolsó ebben a tanévben, amelynek még bőven megjön az eredménye, tehát a bizonyítvány is kézbe vehető legkésőbb június utolsó hetében – tette hozzá Móric József.

A nyelvvizsgát igazoló dokumentumot legkésőbb július hetedikéig kell feltölteni a felvi.hu oldalára, hogy azt többletpontként beszámítsák. Középfokú nyelvvizsgáért 28, felsőfokúért 40 többletpontot lehet szerezni.

K.V. 



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.