Csökkent az elsősök száma Kanizsán

facebook megosztás

Az előző évekhez képest kevesebb első osztályos tanulót írattak be a 2022/2023-as tanévre a városi általános iskolákba. A tankötelessé vált gyermekeket idén online felületen keresztül is regisztrálhatták a szüleik, ugyanakkor a végleges adategyeztetés személyesen zajlott az intézményekben. 

A Rozgonyiban a legtöbb szülő a csütörtök délelőtti órákban érkezett. Az iskolában mintegy harminc leendő elsőst írattak be tegnap délutánig. Mezriczky Lajos, az intézmény vezetője Híradónknak elmondta, hogy a körzetileg az iskolához tartozó gyermekek létszáma csökkent a még futó tanévhez képest.

– A tavalyi évhez képest miután az iskolák megkapják az előzetes gyermeklétszámot, azt tapasztaljuk, hogy a tavalyihoz képest a körzetes gyermekeink létszáma csökkent, ez nem a felvételt nyert diákoknak a létszáma, hanem a körzetes diákoké, akik az állandó lakhelyeik szerint az iskolához tartoznak. A délelőtti első roham az 8-9 óra környékén volt, akkor voltak többen a szülők – Mezriczky Lajos intézményvezető.

A Hevesibe ma folyamatosan érkeztek a szülők. Ahogy az eddigi években, úgy most is három osztályt terveznek indítani az intézményben.

Úgy néz ki, hogy meg is lesz. Van egy egyeztetés az iskolák között a tankerületi igazgatói értekezleten és akkor derül ki melyik iskola hány osztályt indíthat, jelen esetben ez még folyamatban van – Szabó Erzsébet igazgató.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ a következő héten véglegesíti a jövő tanévben induló osztályok számát.

K.Vi.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.