Hagyományteremtő futást is rendeztek a Fánkfesztiválon

facebook megosztás

Sikeres volt a XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál zárónapja. A városban rengetegen vásároltak fánkot és a civil véradáson is várakozáson felüli volt a részvételszám. A zalakarosi jelmezes futáshoz több nagykanizsai csatlakozott. A szervező intézmény, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója, Kámánné Szép Terézia kiemelte: a háromnapos bevételt jótékonysági célra fordítják, a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják vele.

A fesztivál utolsó napján is javában készültek a fánkok ebben a nagykanizsai cukrászüzemben. Siposné Gerencsér Henriett ügyvezető elmondta, hogy mintegy ezer fánkot sütöttek a három nap alatt, és mindet el tudták adni. Idén különlegességként a hagyományos fánkok mellett narancsos apácafingocskát is árultak az üzletben.

–  Az utóbbi pár évben minden évben részesei vagyunk a fánkfesztiválnak. A Teca meghívására mentünk először és azóta rendszeresen megyünk minden évben és nagy támogatói vagyunk. Az idei évben a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatjuk vele, úgyhogy ez egy nagy megtiszteltetés is –  nyilatkozta a Heni Cuki ügyvezetője.

Szombaton délután egytől öt óráig véradáson várták a segíteni vágyókat a Kanizsa Centrumban. Az esemény végéig összesen 34-en nyújtották karjukat.

Most már hagyományosnak tekinthető az, hogy a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, illetve a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai területi Szervezete évek óta a farsangi fánkfesztiválok alkalmával civil véradásokat is szervez. Ez azt jelenti, hogy mi is megmozgatjuk a körzetünkben lévő összes embert, illetve az intézményvezető is nagyon sok helyre juttatja el ezt az információt és minden évben nagyon jól sikerülnek ezek a farsangi véradások –  mondta el Goór Violetta a véradás szervezője.

Hagyományteremtő céllal csatlakoztak a fánkfesztivál rendezvényeihez a Zalakarosi Futrinkák. A csapatnak jelenleg 30 aktív tagja van, szombaton a Karos Korzótól indult a nyolc kilométeres, jelmezes futás.

– A Zalakarosi Futrinkákban mindenféle jelmez van, a kapitánytól kezdve, az ápolón, a betegen keresztül, minden. Van arab sejkünk is, úgyhogy védve vagyunk. Van kapitányunk is, úgyhogy vízen is jók leszünk, reméljük – ismertette a jelmezeket Szabadicsné Madaras Katalin az egyesület elnöke.

A táv megtételére a Kanizsai Futóklubtól is többen vállalkoztak.

– Most végre nem otthon futunk, hanem itt a Zalakarosi Futrinkáknál. Nagyon örülünk, hogy nem csak otthon tudunk futni valamilyen rendezvényen, hanem itt nem messze, a szomszédban, Zalakaroson is - mondta el Léhart Zoltán a Kanizsai Futóklub elnöke.

A XIV. Országos Farsangi Fánkfesztiválról Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója sajtótájékoztatón a későbbiekben, részletesen is beszámol.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.