Fánkfesztivál, tizennegyedszer

facebook megosztás

Kisebb létszámú rendezvényekkel várja az érdeklődőket a XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán február 24-től 26-ig. A szervezők a város több helyszínén árusítják és kóstoltatják majd a fánkokat. A bevételből idén a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják.

A járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek az esemény lebonyolításáról, így idén a kulturális programok nem költöznek teljesen az online térbe, de a megszokottakhoz képest szűkebb körű fesztiválra invitálja az érdeklődőket Kámánné Szép Terézia.  A program központjául VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szolgál.

– Az első nap, 24-e, az intézmény falain belül kerül megrendezésre. Egy picit nosztalgiázunk, úgy gondolom, hogy erre eddig úgysem volt idő. Tizenhárom év anyagából készülünk egy nagyon tartalmas kiállításmegnyitóval, szeretnénk feleleveníteni a farsang hagyományait, a fánksütés hagyományait, egy kicsit a szalagos és a különleges fánkokat bemutatni. Ugyanúgy lesz kóstolás is természetesen – mondta el Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A társadalmi szerepvállalás az előző évekhez hasonlóan, idén is kiemelkedő szerepet játszik a fesztivál során.

– Véradás is lesz, a Kanizsa Centrumon belül a Vöröskereszt nagykanizsai munkatársai koordinálásával, ez a megszokott székhely, ide várjuk majd szombaton egy órától öt óráig a vért adó, kedves polgárokat. Nagyon-nagyon fontos, hisz egy ember három életet tud megmenteni és most, a vírushelyzet miatt, még jobban oda kell figyelni erre, hogy segítsünk embertársainknak - tette hozzá az intézmény igazgatója.

A részletekről a fánkfesztivál webes felületén lehet bővebben tájékozódni. Aki nem tud személyesen eljutni az eseményre, az a művelődési ház számlaszámára utalva is támogathatja a nemes kezdeményezést. A kísérőprogramokon való részvételhez a maszk használata és a védettségi igazolvány felmutatása egyaránt szükséges.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.