Fánkfesztivál pandémiás visszafogottsággal

facebook megosztás

Február 24-én, csütörtökön múltidéző filmvetítéssel kezdődött a fánkfesztivál Nagykanizsán, péntek este jelmezes farsangolással folytatódott a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban, szombaton pedig a programhoz kötődően véradásra is lehetőség volt a Kanizsa Centrumban.

Idén is csak kislétszámú rendezvényekkel, a járványügyi szabályok betartása mellett várta az érdeklődőket a XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a városban. A szervezők Nagykanizsa több helyszínén árusították és kóstoltatták a különböző ízesítésű és formájú fánkokat. A bevételből idén a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják.

A program központjául a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szolgál. Csütörtökön itt tizenhárom év anyagából készültek az intézmény dolgozói egy tartalmas kiállításmegnyitóval, ahol a résztvevőkkel közösen nosztalgiáztak, de a farsanghoz és a fánkkészítéshez kapcsolódó hagyományokat is felelevenítették. Pénteken este hattól egészen kilenc óráig jelmezes farsangolásra invitálta az érdeklődőket Kámánné Szép Terézia, a létesítmény igazgatója. A szombat a társadalmi szerepvállalás napja volt, a Vöröskereszt munkatársainak koordinálásával várták a vért adó polgárokat. A fesztiválon minden évben kiemelkedő szerepet játszik a segítségnyújtás. Azoknak, akik szívesen hódolnak a sportolásnak, Zalakaroson a Karos Korzótól indulva lehetősége volt egy nyolc kilométeres táv megtételére. A Farsangi Futrinkák Futam résztvevőit a célban éremmel és természetesen fánkkal jutalmazták.

Jövőre a jubileumi, 15. fánkfesztivált már a megszokott módon szeretnék megtartani a szervezők.

Körtvélyessy Vivien

Fotó: Horváth Zoltán

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Újság 2022. február 25-én megjelent számában olvasható.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.