Márki-Zay Péter Nagykanizsára látogatott péntek délután

facebook megosztás

Márki-Zay Péter Nagykanizsára látogatott péntek délután. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelölt országjáró körútjának egyik állomásaként az Erzsébet téren tartott fórumot, amin többek között Magyarország korrupció alóli felszabadításáról beszélt.

Zalaegerszegről érkezett a délutáni órákban Kanizsára Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Beszédében arra biztatta a hallgatóságot, hogy szavazzanak az ellenzéki összefogás jelöltjeire, Kanizsán Horváth Jácintra, az előválasztás  helyi nyertesére.

– Ő már nem egy pártnak a jelöltje. Ő most már a nem Orbán, a nem Fidesz jelöltje. Ugyanis rá kell szavazni minél nagyobb számban, hogy le tudjuk váltani a Fideszt – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy milyen intézkedésekkel kezdené, ha ő nyerné a jövő évi választásokat.

– Nagyon sok feladatunk van. Azt szoktam mondani, hogy az azonnali jólétet nem, az hazugság lenne azt mondani, hogy egyik napról a másikra megoldunk minden problémát ebben az országban, hogy mindenki többet fog keresni. Ezt egy nap alatt nem lehet megoldani. Hosszú távon természetesen ez a célunk, hogy mindenki jobban éljen ebben az országban. Amit azonnal biztosítani tudunk az a szabadság. Az ügynökakták nyilvánossága, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, az elszámoltatás elindítása, a munkatörvénykönyvének megváltoztatása, a rabszolgatörvény eltörlése – nyilatkozta Márki-Zay Péter.

Horváth Jácint az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje elmondta, nagy munka áll előttük a következő négy hónapban, de Márki-Zay Péter olyan miniszterelnök-jelöltje ennek az országnak, aki a lehető legszélesebb rétegeket megtudja szólítani.

Szomorúak voltunk, amikor nem Dobrev Klára nyert, hiszen a DK részéről ő volt a jelölt, de természetesen a szavazók döntése az elsődleges, és Márki-Zay Péter is tökéletesen alkalmas jelölt miniszterelnöknek. Én azt gondolom, hogy a következő hónapokban egy nagyon sikeres kampányt fogunk tudni végig csinálni és ezen sikeres kampány végén pedig áprilisban megfogjuk nyerni a választást – fogalmazott Horváth Jácint országgyűlési képviselőjelölt.

Nagykanizsa után még Marcalira látogatott az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, de jövő héten is folytatja az országjárást.  Az Erzsébet téren tartott fórumot ellentüntetők nem zavarták.  

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.