Elkezdődtek a felújítási munkálatok a sánci templomnál

facebook megosztás

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a sánci templomnál. Az épület korszerűsítése a Jézus Szíve Plébánia nyertes pályázatának köszönhetően valósul meg. A mintegy 7 millió forintos támogatási összegből a látóhegyi kápolna állagmegóvására is fordítanak.

A plébánia 5 millió forintos pályázati igényét első körben forráshiány miatt elutasították majd a kormány mégis elfogadta és ki is bővítette a támogatási keretet, ezzel a kanizsai létesítmény 7 millió 350 ezer forintot kapott az átalakításra.

– Ezt a sánci templom felújítására fordítjuk. Mindenekelőtt az utólagos falszigetelés a legfontosabb teendő, hiszen nagyon nedves az épület, nem templomnak épült, nem szigetelték annak idején. A munkálatok már el is kezdődtek, folyamatban van. Kicsit nehéz a helyzetünk, nem egységes stílusban készült, többször álltak neki, vagy betonoztak egy helyen, vagy másképp álltak neki, szóval nem könnyű elvégezni a munkásoknak ezt a munkát – mondta el Várnai László, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa.

Az utólagos szigetelést követően pár hónapig száradni hagyják az épületet, a tervek szerint tavasszal következik a vakolás és a festés. Mint azt Várnai László plébános elmondta: amennyiben marad rá pénz, a tetőt is renoválni fogják. Mindezzel párhuzamosan a látóhegyi kápolna felújításán is dolgozik a plébánia.

– Az is nagyon rossz állapotban van, ott is főleg a szigetelés hiánya miatt ember magasságig nedvesek a falak és salétromosak. Ezért úgy határoztunk, azt is megcsináltatjuk. Közben hál’ Istennek jelentkezett egy vállalkozó, aki jelentős összeget adott arra, hogy ezt a munkálatot elvégezhessük – tette hozzá Várnai László.

A látóhegyi kápolnánál a szigetelésen kívül, több munkálat is szükséges. A plébánia tisztelettel várja – a látóhegyi gazdák, illetve mindazok anyagi támogatását, akik ebben segítenének. Az avatás és a felszentelés nyárra várható.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.