Virág és koszorú dömping van a piacon

facebook megosztás

Hatalmas a választék koszorúkból és krizantémokból a kanizsai Vásárcsarnokban. A megkérdezett árusok elmondták, hogy a vevők többsége csak néhány nappal az ünnepek előtt indul el beszerezni a szükséges sírdíszeket.

Nem csak az épületben, a külső kavicsos parkolóban is már bő egy hete kínálják az eladók a temetőkre szánt koszorúkat. Varga Döníz szerint a hét elején sokan csak felmérik, hogy mi mennyibe kerül, és a szezon inkább csütörtöktől indul be. A kereskedő azt tapasztalja, hogy a vásárlók elsősorban az időtálló, selyemvirágból készült díszeket keresik.

– Megmondom őszintén teljesen változó a paletta. Akik kis urnás sírokra visznek, azok a kisebbeket választják. Úgy gondolom, így felénk sokkal nagyobb divatja van a nagykosaraknak meg a koszorúknak. Ellenben az ország másik felével, hiszen itt azért még megvannak a régi öregek, akik szerint minél nagyobb, minél díszesebb legyen, minél szebb. Úgyhogy minden fajta van – mondta el Varga Döníz.

A halottak napi, mindenszenteki időszak legnépszerűbb virága a krizantém. Legyen szó kisvirágúról vagy nagyvirágúról, vágottról vagy cserepesről, bőven akad választák a piacon. Mint azt Vadász Zsolttól megtudtuk, még mindig slágertermék a fehér, és a krémszínű labdakrizantém. Az őstermelő azt is elmondta, hogy bár a kedvezőtlen körülmények megnehezítették a virágtermesztést, azért lesz elég virág az ünnepekre.  

– Az idei év ez most elég nehéz volt, nagyon száraz volt a nyarunk, nagyon sokat kellett öntözni. Vannak panaszok persze, van, akinek túlnyílott, van, akinek nem nyílott, de úgy néz ki, hogy ki tudjuk szolgálni a vevőinket, mint eddig – nyilatkozta Vadász Zsolt őstermelő.

Október 31-én a szokásos módon tart nyitva a Vásárcsarnok és bolhapiac is lesz. November 1-én rövidített nyitvatartási idővel, reggel 5-től délelőtt 11 óráig várják a vevőket.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.