A versenyzést szeretnék visszahozni a kanizsai motocross pályára

facebook megosztás

Megtartotta első Nyárzáró Offroad- és Motokrossz Fesztiválját a Kanizsa Motocross Sportegyesület a hétvégén. A program célja a sportág népszerűsítése mellett, hogy a fesztivállal egy új hagyományt teremtsenek a városban.

Sok látogató és versenyző érkezett az ország különböző pontjairól a nagykanizsai programra. Bolla Ferenc szerint jó lenne, ha újra visszaszoknának a versenyzők a kanizsai terepre, hiszen korábban jóval nagyobb volt a motoros élet a városban.

–Több mint tíz éve itt megszűnt a versenyzés Nagykanizsán. Most ezt próbáljuk újraeleveníteni, bemutatni a kanizsai közönségnek. Ebben az az érdekes, hogy az ország minden pontjáról jönnek a versenyzők. Nagyon sokan érkeztek. Előzetes regisztráció alapján 52-en regisztráltak, de sokkal többen érkeztek, úgyhogy nagyon örülünk, hogy ilyen sokan látogattak el ide a mai rendezvényre – mondta Bolla Ferenc, a Kanizsa Motocross Sportegyesület elnöke.

Több kategóriában is indulhattak a versenyzők, a gyerekektől egészen a felnőttekig. Nagy öröm volt a szervezőknek, hogy végre egy hölgy is megmérettette magát, Bréda Márta Balatonfenyvesről érkezett a fesztiválra. Elmondta, nem régóta ül „nyeregben”, de eddig sikeresen halad, és egyre jobbak az eredményei.

– Hamar jöttek a jó eredmények a kupasorozaton. Negyedik hely, harmadik hely, második hely. Sajnos az első helyet még eddig soha nem sikerült megszereznem, de olyan lányokkal motorozom, akik 4 éves koruk óta motoroznak. De nem adom fel. Majd egy első helyet valamelyik kupasorozatban szeretnék hazavinni – mesélte Bréda Márta.

A szervezők szerint kiválóan lehet használni az új nyomvonallal kialakított pályát, amit talajlazítással is kezeltek a rendezvény előtt. Idén már nem készülnek több versennyel, de jövőre – ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul – országos bajnokságot is tarthatnak majd a kanizsai létesítményben.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.