A védettségi igazolvány eltörlése nem növelte a vendégszámot a kanizsai éttermekben

facebook megosztás

Nem növekedett számottevően a megkérdezett éttermek forgalma a korlátozások eltörlése után. A kanizsai tapasztalatok szerint napközben kevés vendég érkezik hozzájuk, de estére megtelnek a placcok.

A védettségi igazolvány eltörlése nem növeli a vendégszámot Gyuricza Gábor szerint, hiszen ritka a benti foglalás, mert a nagy meleg miatt mindenki a teraszt választja. A kora délutáni órákban jártunk ennél a vendéglátóegységnél. A teraszokon nem volt túl nagy a nyüzsgés, inkább délután és este érkeznek a felfrissülésre, vacsorára vágyók.

– Igazából talán ugyanolyan a szezon, mint a tavalyi év. Amikor megnyitottunk és újból lehetett jönni, akkor tavaly is volt egy ilyen kirobbanó jövés-menés. Idén ugyanezt érzékeltük. Ahogy lehetett jönni, jöttek az emberek. Most szerintem elmentek Balatonra, Karosba, főleg a fiatalok. Délután, estefelé azért jönnek, esznek, isznak, jól érzik magukat – nyilatkozta Gyuricza Gábor, a Cool Tour Terasse tulajdonosa.

Ebben a kanizsai bárban is igyekeznek minél több meglepetéssel kedveskedni az érkezőknek, és nagy hangsúlyt fektetnek a törzsvendégek megtartására.

– Nekünk itt egy ilyen bisztrónak, egy ilyen városban a visszatérő vendégekre kell koncentrálnunk. Mi mindent megteszünk azért, hogy ezen a nyáron is minél többen jöjjenek. Csinálunk rendezvényeket, ebédmenüt szállítunk ki, vacsorát csinálunk, úgyhogy kihozzuk belőle a maximumot – mondta el Bogár Péter, a Cserebogár Bár tulajdonosa.

A tömegrendezvényeket, mint például a sporteseményeket, fesztiválokat vagy az éjszakai zenés szórakozóhelyeket továbbra is kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.