Túl az idei első körön

facebook megosztás

Megtartották az idei első Csó-tó kört a Kanizsai Futóklub tagjai. Ezzel elindult a népszerű programsorozat ötödik szezonja. A szerdai alkalom különlegessége, hogy a sportolóknak már több mint fél éve nem volt lehetőségük a közösségi futásra.

Nagy volt az érdeklődés a nyári szezon első Csó-tó körére. A Kanizsai Futóklubnak jelenleg 130 aktív tagja van, ebből általában körülbelül 50-en vállalkoznak az 5 kilométeres táv megtételére. Egy teljesen sík, kavicsozott sétány áll a résztvevők rendelkezésére a tónál.

Átlagos edzettséggel, 30-40 perc között szokták teljesíteni, az ügyesebbek gyorsabban is, akár 20 perc alatt. Igazából az a cél mindenkinél, hogy körbe érjen, teljesítse. Nyár elején jönnek olyanok, akik közben belesétálnak. A mi célunk és a mi örömünk az az, ha nyár vége felé már folyamatosan körbe futják, és barátokat, ismerősöket találnak, fejlesztik magukat – nyilatkozta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A futóktól megtudtuk, hogy bár az edzettségükön nem rontott jelentősen a járványidőszak, de a motivációjuk alábbhagyott az elmúlt hónapokban.

Nagy élvezettel vártuk már, hogy jöhessünk, ugyanis a vírushelyzet mindenkit megfogott, de ezt mindenki jól tudja. Alig várjuk, hogy legközelebb is, s minden héten jöhessünk, mert ez szerintem egy nagyszerű dolog, főleg a társaság miatt – mesélte Nagy Gábor, a Kanizsai Futóklub tagja.

Kezdőként és haladóként egyaránt lehetőség van csatlakozni a klubhoz. Csak az a fontos, hogy az érdeklődő szeresse a futást.

– Ennek én borzasztóan örülök, hogy többen is lehet újra futni, már nagyon hiányoztak a futópajtások. A futás teljesen más, ha közösségben csináljuk, de természetesen ez nagyrészt magányos sport és ezért szeretni kell egyedül is futni. Én egyedül is nagyon sokat futok – mondta el Kepe József.

A Kanizsai Futóklub nyáron több programmal is készül, legkorábban június 6-án, vasárnap indul a Kékfűrész Vertical verseny, jövő hét szerdán pedig ismét a Csónakázó-tó körül találkoznak a futás szerelmesei.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.