Negyedszer is megpróbálják

facebook megosztás

Az UVSE, a Vasas és a KSI SE fővárosi triója után ezúttal a Debreceni VSE vár OB I-es osztályozó keretében a Kanizsa Vízilabda második vonalban bajnokságot nyert gárdájára, hogy idén is megpróbálja kiharcolni az első osztályba kerülést.

2018 óta ez már a negyedik nyár, hogy osztályozós párharcot vívhat a Kanizsa Vízilabda gárdája, ezzel együtt Ludányi Kadosa, a dél-zalaiak szakmai stábjának vezetője. Három esztendeje az UVSE elleni párharc a szakvezető számára is pikáns volt, hiszen éppen a fővárosiaktól érkezett Nagykanizsára edzőnek. A Vasassal szembeni 2019-es megmérettetés során egy valódi patinás klub jött szembe a dél-zalaiakkal, tavaly pedig egy igazán speciális versenyprogram döntött a nagykanizsaiak és a KSI között: a csapatok – immár a pandémia „jegyében” - több hónapos leállás után csobbantak vízbe a Margitszigeten, mondhatni nézőcsúcsot hozó találkozók keretében. Valamennyi osztályozóban közös, hogy végül mindig az ellenfél maradt bent, vagy jutott fel az élvonalba, most pedig itt az újabb erőpróba, a Kanizsa Vízilabda OB I B-ben bajnok gárdája az OB I 14. helyén végzett DVSE-vel mérkőzhet – elsőként szombaton 18 órától Debrecenben. Május elején a hajdúságiak vereséggel búcsúztak Tatabányán az első osztályú évadtól, a Kanizsa Vízilabda ugyanakkor imponáló fölénnyel nyerte meg idővel az OB I B-t. Ahogy a DVSE berkeiben és az edzőjük, Miroslav Bajin is fogalmazott, a tatabányai meccsen nyújtottnál egészen biztosan több kell részükről majd a Nagykanizsa ellen, s e párharcnak most már el is jött az ideje.

Kanizsai oldalon persze ebből, de akár abból is erőt meríthetnek, hogy a klub történetében először megnyerték az OB I B küzdelmeit, s ismét eljutottak addig a kapuig, melyen szeretnének is belépni.

- Gőzerővel készültünk az osztályozóra az elmúlt időszakban is, s ugyan a vírushelyzet ebben a szezonban is komoly kihívás elé állította a csapatot, de végig tudtunk edzeni a mögöttünk hagyott hónapok során is – nyilatkozta Pelle Balázs, a kanizsaiak 44 esztendős, rengeteg sikert, köztük a Ferencvárossal 1998-ban KEK-győzelmet átélt kapusa. - A fizikális felkészülésünk jól sikerült és éppen ezért remélem, hogy nem csupán méltó ellenfelei, de le is győzhetjük a Debrecen együttesét.

- Úgy érzem, a csapat felkészült és valóban nem szabad elkiabálni semmit, de olyan előzetes érzéseim vannak, hogy a legtöbb esélyünk ezúttal kínálkozhat számunkra – fogalmazott Balázs László, a dél-zalai együttes ügyvezetője. - Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de ismétlem, úgy vélem, joggal van okunk bizakodásra.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.